Nejnovější studie šokuje vegany i vegetariány. Rostliny cítí, když je jíme a nelíbí se jim to
Vegetariáni a vegani by měli věnovat pozornost výsledkům nového výzkumu, který ukazuje, že rostliny vědí, že je někdo/něco konzumuje. A nelíbí se jim to.
To, že mají rostliny inteligenci, je již známý fakt. Nová studie z University of Missouri ukazuje, že rostliny mohou cítit, když jsou pojídány a vysílají obranné mechanismy, aby se to pokusily zastavit.


Říká se, že chřipková epidemie zabije 250 – 500 tisíc lidí ročně, což se může někomu zdát jako obrovské číslo. Že by proto byla chřipková vakcína tak vyhledávaná? Klíčovou otázkou je, zda je toto množství opravdu přesné.
Ministerstvo zdravotnictví Velké Británie vydalo příkaz, aby bylo okamžitě zastaveno spalování potracených plodů spolu se smetím a jejich využití pro vytápění nemocničních budov.
Pokud si chcete koupit přírodní potraviny, tak v první řadě byste se měli vyvarovat všeho, co je označené jako „přírodní produkt“. Nezisková organizace, která se zabývá expertizou spotřebitelského zboží, zjistila, že většina výrobků s takovým označením je vlastně geneticky modifikovaná. Organizace Consumer Reports zkoumala více než 80 druhů polotovarů, které obsahují kukuřici nebo sóju. To jsou dvě nejčastěji pěstované geneticky modifikované plodiny v USA.
Redakce AE News přináší našim čtenářům exkluzivní výpověď od člena hnutí Anonymous, který kontaktoval naší redakci se žádostí o uveřejnění závažných informací ohledně útoku FBI a Europolu na anonymizační síť TOR a její Onion Network, tedy síť skrytých domén používajících ilegální koncovku .onion na internetu. Naše redakce neměla možnost ověřit pravdivost informací v dokumentu uvedených, ovšem závažnost údajů a detailů v dokumentu naznačuje, že informace jsou legitimní a je potřeba je brát opravdu vážně.