Váš živý vánoční stromeček je pravděpodobně plný červů

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 16792

Svátky jsou pro mnohé to nejoblíbenější období v roku. Trávíme čas s rodinou a přáteli, jíme tradiční jídla a také zkrášlujeme naše obydlí. Ze všeho máme radost až do okamžiku, kdy náš domov napadnou nezvaní hosté. A teď nemáme na mysli členy rodiny, které u sebe doma trpíte jen ze slušnosti – jedná se o červy.

Mnoho lidí si nevšímá toho, že teploty venku nepřejí drobnému hmyzu, který si pro sebe hledá co nejteplejší místo. Také jste si všimli, že když se ochladí, objevuje se ve vašem domě nebo bytě různý drobný hmyz? Při nízkých teplotách hmyz většinou přezimuje v korunách stromů. Když máte doma umělý vánoční stromeček, máte po problému. Pokud ale dáváte přednost tomu živému, ukážeme vám, na co si dávat pozor!

Kupování vánočního stromku patří mezi oblíbenou tradici většiny rodin a umělohmotný stromeček se za žádnou cenu nevyrovná příjemné vůni jehličí. Dávejte si ale pozor na obyvatele stromku – příklad níže:

Nejběžnější jsou mšice.

Mezi další hmyz na našem vánočním stromku patří například červci, brouci, vši a roztoči. Není vidět žádný hmyz? Dávejte pozor i na jiné známky jejich přítomnosti, jako například díry v kůře, vejce, nebo okousané větvičky.

Tyto bílé kuličky jsou vajíčka korovnice zelené. Tento malý hmyz z jehličí vysává šťávu.

Pokud na stromečku najdete hnědou hmotu velikosti žaludu, okamžitě větev odřízněte a vyhoďte! Jedná se o zárodek kudlanky!

Co si s nezvanými hosty poradit? Důkladně prohlédněte stromeček předtím, než ho koupíte. Pokud ale na nějakém už hmyz najdeme, je velká pravděpodobnost, že se hmyz usídlil i na dalších stromech. Dobrý trik je stromkem zatřást a můžete o pomoc požádat i někoho z rodiny.

Když stromeček už ozdobíte, nezapomeňte v prostoru kolem něj pravidelně vysávat. To vám pomůže zbavit se padajícího jehličí a malinkého hmyzu, který se rozhodl vyjít si na procházku.

Naštěstí k tomu, aby přežil potřebuje hmyz stromeček, který je pro něho zdrojem živin. Když ale uschne, všechen hmyz umře. Možná to zní poněkud morbidně a krutě, ale je to vždy lepší než dům zamořen hmyzem!

Pokud milujete živé vánoční stromečky a svátky si bez vůně jehličí zkrátka nedovedete představit, nezoufejte! Předtím, než ho přinesete domů, pořádně ním zatřeste, pokud se k vám domů i několik malinkých „pasažérů“ přece jen dostane, nenechte si jimi pokazit svátky a pravidelně kolem vánočního stromku uklízejte.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.