Dvě dospívající dívky z USA zemřely poté, co se nechaly očkovat proti meningitidě. Média o tom mlčí

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 4096

Dvě americké školačky nedávno zemřely na meningitidu typu B navzdory tomu, že se lékaři shodují na tom, že tato vakcína není tak bezpečná, jak se veřejnosti tvrdí.

Matky dvou dívek tvrdí, že po vakcinaci začaly jejich dcery vykazovat symptomy podobné chřipce, což byl začátek sestupné spirály, která nakonec vyústila v jejich smrt.

Středoškolačka Kimberly Coffey jednou přišla domů ze školy a stěžovala si na bolesti těla a horečku. Její zdravotní stav se začal rychle zhoršovat a poté, co jí selhaly orgány, skončila na přístrojích. Zemřela a byla pochována pouhé tři dny před svojí maturitou, ve svých plesových šatech, které si již nikdy neměla obléct. Její matka sdělila, že zpočátku nemohla diagnóze své dcery uvěřit, byla přeci očkována. Nyní se snaží dělat osvětu a chce si být jistá, že všichni vědí, že tato vakcína nenabízí ochranu, jak si mnozí lidé myslí.

Podobný osud čekal i 19 letou Emily Stillman, vysokoškolskou studentu, která si také začala stěžovat na bolesti těla a hlavy. Doktoři si prvně mysleli, že trpí migrénou. Poté, co náhle ztratila vědomí, jí byla provedena lumbální punkce, která odhalila, že onemocněla meningitidou. Její matka sdělilla, že absolutně neměla ponětí o tom, že vakcína nechrání proti všem kmenům této nemoci. Stejně jako matka Kimberly Coffrey, se teď Emilina zničená matka snaží ujistit, že stejné neštěstí nepotká další lidi.

Meningitida typu B, která zabila dvě mladé dívky, představuje téměř polovinu všech případů onemocnění meningitidou. Ochranu proti meningitidě typu B poskytuje jiná vakcína, která byla nedávno schválena FDA, ne však ta standartní. CDC doporučuje, aby byly všechny americké děti očkovány vakcínou MenACWY, ale vakcína MenB běžně doporučována není, protože pro většinu lidí údajně neznamená žádné ohrožení.

Ředitel Národní nadace pro infekční onemocnění Dr. William Schaffner přiznává, že vakcína proti meningitidě typu B není spolehlivá. Pro NBC News uvedl: „Typ B má, na rozdíl od ostatních, spoustu příbuzných. Neexistuje jeden druh typu B jako je tomu u A, C, Y a W. Dalším problémem, jako u mnoha vakcín, je , že si nejsme zcela jisti délkou trvání ochrany, kterou vakcína poskytuje. Není nekonečná. „

Studie publikovaná v časopisu New England Journal of Medicine zjistila, že 34% studentů, kteří se nechali očkovat vakcínou Bexsero MenB v roce 2014, kdy se tato nemoc náhle rozšířila, se nevyvinula vůbec žádná imunita proti kmenu, který vypuknutí této nemoci způsobil. Výzkumníci varovali, že u mnoha z těch, kteří se nechali očkovat, existuje stále pravděpodobnost, že nemoc chytí. Vyzývali lidi, aby se informovali o příznacích této nemoci a v případě, že nějaké zaznamenají, vyhledali okamžitou pomoc.

Bakteriální meningitida nejčastěji zasahuje děti a dospívající, kteří žijí v těsné blízkosti, a šíří se sdílením zubních kartáčků a nádobí. Pokud nepodstoupí okamžitou léčbu, může být do několika hodin po všem, zatímco ti, kteří přežijí, se často musí vypořádat s poškozením mozku či jiným postižením.

Je důležité, aby si lidé uvědomili, že vakcinace není spolehlivý způsob, jak se onemocnění vyvarovat. Ve skutečnosti se může stát, že skončíte přesně s tím onemocněním, proti kterému chcete injekcí bojovat. V případě, že máte tolik štěstí, že vedlejším účinkům uniknete, budete žít dál s narušenou imunitou a falešným pocitem bezpečí.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.