4 zaručené triky na oteklá chodidla. Přesvědčte se, jak rychle lze díky nim pocítit úlevu...

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 5558

Každý miluje slunce, které nám dodává energii a zlepšuje náladu. Nicméně, může mít i negativní vliv na náš krevní oběh. Ti z vás, kteří to dobře znáte, jste si mohli všimnout, že během horkého počasí jsou nohy více oteklé. Když k tomu přidáme i sedavé zaměstnání a nepohodlné boty, máme obrovský problém. Naštěstí ale existují domácí recepty, které zabírají okamžitě.

1. Koupele noh s mátou

Připravte 2 misky. Do jedné vlijte studenou vodu a do druhé naopak horkou. Do obou misek vložte i pár listů máty. Nejprve vložte nohy na 3 minuty do studené vody a poté je vložte na minutu do teplé vody. Opakujte, až dokud teplá voda nevystydne.

2. Sůl Epsom

Do misky vlijte teplou vodu přidejte 60 g soli Epsom. Nohy máčejte kolem 15 minut a poté je důkladně osušte. Je dobré vědět, že tato sůl potlačuje bolest a zbavuje organismus přebytečné vody.

3. Jablečný ocet

Ocet je zdroj bohatý na vápník, který zmírňuje otoky. V misce smíchejte 20 ml vody a to samé množství octa. Do směsi ponořte ručník a oviňte kolem nohou. Už po 30 minutách této „procedury“ pocítíte vytouženou úlevu.

4. Heřmánkový olej

Koupele nohou s heřmánkem (ve formě oleje nebo i čerstvých květů) mají protizánětlivý účinek, snižují otok a příjemně vás uvolní.

Pamatujte, že pokud problém přetrvává i navzdory vyzkoušeným trikům, je lepší navštívit lékaře. Možná, že máte vážnější problémy s krevním oběhem, než se vám zdá!

Krásné nohy, zdravé nohy! Pečujte o ně :)

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.