Tohle se stane, když semínka melounu nevyhodíte a místo toho je uvaříte

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 13586

Přečtěte si, proč je vyhazování semínek z melounu velká chyba!

Léto je tady, a tak přichází období melounů. Ale dříve, než se pustíte do konzumace melounu a vyhodíte jeho semena nebo s nimi budete soutěžit v co nejvzdálenějším vyplivnutí, čtěte dále, abyste zjistili, jak může být tato nejméně oblíbená část melounů důležitá a výživná

Meloun je svým složením antioxidantem a hydratací. Podporuje také rozšíření cév, proto je prevencí proti arterioskleróze, hypertenzi, angíně a erektilní dysfunkci.

Semena melounu jsou doslova potravinovým lékem:

Existuje několik způsobů, jak využít semena melounu:

  1. K léčbě onemocnění ledvin a močových cest tím, že budete pít čaj ze svařených semen (recept níže). To pomáhá odstranit kameny a písek v ledvinách.
  2. Uvaříte nebo upečete semena a tím získáte nejvíce léčivých účinků.

Recept

  • 20-30 melounových semen
  • 2 litry vody
  1. Použijte mlýnek na kávu nebo kuchyňský robot, abyste semena rozmixovali (nejlépe, když jsou suché).
  2. Uvařte 2 litry vody.
  3. Využijte sítko na čaj, do kterého dáte směs semen a necháme vyluhovat. Čaj necháme odležet, podáváme za studena nebo jej ohřejeme těsně před podáním.
  4. Můžete přidat rostlinné mléko (z mandlí, konopí, kešu ořechů) nebo med nebo stévii.

Meloun nabízí mnoho výhod, ale nezapomeňte, že také jeho semena jsou velmi léčivé. Vychutnejte si ovoce v létě a využijte také jeho semena, abyste podpořili vaše zdraví.

Zdroj: trueactivist.com

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.