Toto se stane s vaší tváří, když ji umyjete kokosovým olejem a sodou bikaronou

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 23152

Část vaší denní hygieny je využívání určitého prostředku na mytí vaší tváře, abyste si udrželi čistou a zdravou pokožku.

Mnoho prostředků na boj proti akné, na exfoliačnost a také i masky využívají malé kuličky, aby pomáhaly "leštit" pokožku tím, že odstraní vrstvy mrtvé kůže, zatímco obsahují krémové a čistící prvky, které ji pomohou zvlhčovat a upravovat.

Místo utrácení mnoho peněz za produkty, které ani nemusí fungovat na vaší pokožce, si můžete vytvořit přírodní krém u vás doma jen ze dvou ingrediencí, které již pravděpodobně máte:

kokosový olej a soda bikarbona.

Nejen že jsou tyto dvě ingredience snadno dostupné, jsou také vysoce efektivní v ošetřování problematické pokožky.

Na rozdíl od chemických a toxických ingrediencí v běžně kosmetice, tyto dvě ingredience jsou bezpečné pro vaši pokožku a jsou také jedlé. Toto je hlavní důvod, podle kterého byste měli hledat produkty na ošetřování největšího orgánu vašeho těla, zevnitř i zvenku.

Když jsou smíchány spolu, tyto dva produkty fungují velmi dobře při léčení akné, zrudnutí, zjizvení a při odstraňování nadbytečné špíny, oleje a při odstraňování mrtvé kůže. Výsledky jsou dechberoucí.

Soda bikarbona je často využívána například: k pečení, jako leštící činidlo, pro hluboké čištění a deodorační činidlo pro domácí použití.

Může zaměnit mnoho tvrdých a toxických domácích čističů a poskytnout excelentní výsledky. Je také využívána v kosmetice (například v zubních prostředcích a deodorantech).

Jedná se o přírodní řešení krásy, které je také velmi efektivní v ošetřování akné. Velmi často je pH příčinou, proč se takové pokožkové onemocnění vyskytují. Soda bikarbona může být využita na korekci pokožkového pH a tím pádem i na léčení těchto náhlých kožních onemocněních.

Kokosový olej má antibakteriální, léčící a zvlhčovací účinky, které upravují, vyživují a zklidňují pokožku. Je to mnohem jemnější produkt než soda bikarbona, a po smíchání obou produktů kokosový olej vyrovnává tvrdost sody a finální produkt je tím pádem bezpečný i pro ty nejjemnější pokožky. Můžete použít jakýkoliv přírodní kokosový olej, ale panenský kokosový olej, který byl prolisovaný za studenta, vykazuje lepší výsledky.

Použití

Budete potřebovat pouze dvě ingredience:

  • kokosový olej
  • soda bikarbona

Abyste zjistili kolik potřebujete z každého, nejprve musíte zjistit jaký je typ vaší pokožky a jaký chcete výsledek. Pro citlivější pokožku, použijte poměr kokosového oleje a jedlé sody 2: 1.

Pokud potřebujete něco jako Exfoliator, použijte poměr 1: 1.

Vše, co musíte udělat, je smíchat tyto ingredience dohromady a aplikovat finální produkt na vaši pokožku, suchou či mokrou.

Můžete ji nechat na tváři pár minut jako masku pro ještě hlubší upravení nebo si ji jednoduše opláchněte s teplou vodou jemnými kruhovými pohyby.

Je dobré si někdy smíchat i malou dávku v momentě kdy ji potřebujete. Zkuste si tuto jednoduchou, levnou a efektivní léčbu pro problematickou pokožku a zjistěte, jestli to stojí za to.

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.