Jak nefunkční americký zdravotnický systém doslova „dotlačil“ tohoto muže, aby zabil svou ženu

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 7038

Starší muž na Floridě zastřelil svou nemocnou ženu, když spala.

Nejednalo se však o klasickou vraždu, jak se mohlo zdát. Jde spíše o o tragický příběh v souvislosti s kritikou zdravotní péče ve Spojených státech.

86letý William J. Hager uvažoval o tom, že zabije svou ženu už pár dní před tím, než se to opravdu stalo, protože měla extrémní bolesti a pár si nemohl dovolit léky proti bolesti.

Viděl jsem ji venku a ona říkala: Necítím se dobře a mám nesnesitelné bolesti zad. To je asi tak všechno, co řekla, uvedl soused Sandy Ford.

Podle čestného prohlášení šel pan Hager po střelbě své ženy do kuchyně, kde si dal šálek kávy. Zavolal své dceři a až pak zavolal 911, aby řekl, co se stalo. Chtěl totiž, aby děti věděly prvně, co se stalo.

Carolyn, zavražděná žena, měla podle policisty těžkou artritidu a trpěla také dalšími onemocněními již 15 let. 

Tento typ příběhu můžete slyšet od více lidí. Každý měsíc řeší, zda zaplatit nájem nebo koupit léky, které je udrží naživu, vysvětlil Andrew Passeri, výkonný ředitel Hands of St. Lucie County (organizace, která pomáhá lidem v nouzi a nedostatkem financí na léky).

Pan Hager je v současné době ve vazbě v St. Lucie County Jail a čelí obvinění z vraždy prvního stupně.

Bohužel náklady na léky v mnoha případech pojišťovny neproplácí. Dokonce bylo v Guardian zmíněno v rámci zprávy AARP, že speciální léky, které nejsou kryty Medicare , mohou být příliš nákladné například pro důchodce, kteří mají omezené příjmy.

Podle šerifa pan Hager šel ještě do práce, aby si léky mohli dovolit.

Zdroj: theantimedia.org

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.