Zásadní objev Dr. Schultze: Jak zastavit srdeční infarkt do jedné minuty

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 20460

Mnoho lidí si neuvědomuje, že tato jednoduchá, ale velmi silná bylinka dokáže odvrátit probíhající srdeční infarkt doslova během pár vteřin.

Kolik toho víte o kajenském pepři, respektive v našich končinách více známých feferonkách nebo chilli papričkách?

Jde o jedno z nejpálivějších koření vůbec. Ujistěte se, že máte vždy nějaké po ruce, protože (bez přehánění) dokáže zachránit život rodinnému příslušníkovi či komukoli jinému před infarktem.

Dr. Schultzi nikdy nezemřel žádný pacient na infarkt

Léčivé účinky kajenského pepře byly předmětem zájmu a vědeckého výzkumu mnoha zdravotních expertů, včetně Dr. Schultze. Během své 35 leté kariéry nikdy neztratil žádného pacienta kvůli srdečnímu infarktu, čemu vděčí právě kajenskému pepři. Pacientů, u kterých propukl infarkt, léčil tak, že jim dal vypít sklenici čaje s kajenským pepřem. Údajně do 1 minuty se z něj pak dostali.

Druhy chilli papriček a kde je sehnat

Kajenský pepř má na Skovillově stupnici pálivosti hodnotu 90 000 bodů. Podobnou hodnotu mají i ostatní druhy pálivých chilli papriček jako:

  • feferonky habanero
  • africký pták
  • thajské chilli
  • jamajské papričky
  • jalapeňo
  • skotský Bonet

Kajenský pepř nebo jeho příbuzné druhy najdete obvykle v supermarketu mezi kořením, případně v obchodech s orientální kuchyní.

Jak použít kajenský pepř u pacientů při vědomí

Pokud se u osoby rozvine srdeční infarkt, podejte jí čajovou lžičku kajenského pepře ve sklenici vlažné vody. Při tomto způsobu podání však musí být člověk stále při vědomí. Níže uvádíme i způsob, který aplikovat v případě bezvědomí.

Kajenský pepř je mocný stimulant, který zrychluje tlukot srdce a tím lépe rozvádí krev do celého těla. Má také hemostatický efekt, čili okamžitě zastavuje krvácení, čímž napomáhá zotavení se po infarktu.

Recept na kajenskou tinkturu Dr. Schultze

Tato tinktura je vhodná v akutních případech srdečního infarktu. Na její výrobu se doporučuje použít pravé kajenský pepř pěstovaný v Indii nebo Jižní Americe. Použít však můžete i ostatní druhy chilli jmenované výše. Chilli papričky jsou až 20 krát štiplavější než běžná pálivá paprika kvůli zvýšenému obsahu kapsaicinu a paprikového alkaloidu. Platí zde nepřímá úměra – čím menší papričky, tím jsou štiplavější.

Ingredience

  • práškový kajenský pepř
  • 1 až 3 čerstvé chilli papričky
  • 50% alkohol (může být i vodka)
  • 2 dcl skleněná láhev
  • Rukavice

Instrukce

  1. Navlékněte si rukavice.
  2. Naplňte 1/4 skleněné láhve s práškem kajenského pepře. Dolijte jen tolik alkoholu, aby akorát zakrýval prášek.
  3. V mixéru rozmixujte čerstvé chilli papričky s takovým množstvím alkoholu, abyste získali směs o konzistenci omáčky. Přidejte tuto směs do láhve.
  4. Láhev doplňte alkoholem a zavřete ji víkem. Několikrát za den láhev protřepejte.
  5. Nechte láhev na tmavém místě 2 týdny, pak ji sceďte. Finální tinkturu uskladňujte v tmavé skleněné lahvičce. Chcete-li silnější tinkturu, nechte ji odstát až 3 měsíce.
  6. Uskladňujte tinkturu na suchém a tmavém místě. Nemá žádnou expiraci.

Dávkování doporučené Dr. Schulzem

Pokud je pacient při vědomí, podejte mu 5 až 10 kapek tinktury. Dalších 5 až 10 kapek podejte opakovaně po 5 minutách. Celou proceduru opakujte dokud se pacient nezotaví.

V případě, že pacient není při vědomí, dejte mu 1 až 3 kapky tinktury pod jazyk a zahajte oživování (masáž srdce a umělé dýchání). Opakujte 1 až 3 kapky pod jazyk po každých 5 minutách, dokud se jeho stav nezlepší.

No a samozřejmě – v obou případech okamžitě volejte záchranku.

Zdroj: am.cz

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.