Varování pro všechny ženy! 85 % všech tamponů je zamořeno glyfosátem od Monsanta

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 30338

Víte, jaké látky obsahují vaše hygienické potřeby, jako jsou vložky nebo tampóny?

Jak zareagujete, pokud zjistíte, že se nejedná o přírodní vlákna, ale o nepřírodní bavlněné výrobky, které ještě obsahují rakovinotvorný herbicid glyfosát? Věděli jste, že 85% bavlny, která se pěstuje na celém světě, je geneticky modifikovaná (GMO)?

A tam, kde se přírodní bavlna ještě pěstovala, tam se dokonce prostřednictvím rozvojové pomoci vnutila GMO bavlna. Například v roce 2014 v Etiopii, která byla sužované suchem, tam GMO bavlna měla povzbudit domácí textilní a oděvní průmysl.

Kromě už známé GMO kukuřice a GMO sóji, existuje i GMO bavlna. Když se nyní podíváte na vaše hygienické výrobky, jako jsou třeba tampóny a vložky tak zjistíte, že jejich důležitou složku tvoří bavlna. Na bavlníkových plantážích se přitom používají nejjedovatější chemické pesticidy. Na denním pořádku jsou otravy a úmrtí lidí, kteří na plantáži pracují.

My ovšem také nosíme trička, která jsou vyrobená z GMO bavlny. Co se potom děje s farmáři, to vidíme po celém světě. Jsou zotročeni.

V samotných Spojených státech se na produkci bavlny, která se pěstuje na 5,7 milionu hektarů, každý rok vystříká 35 000 tun Roundupu. To je pesticid, který vyrábí koncern Monsanto.

Letos slaví jeden známý produktu své 65. jubileum, je to malý zázrak z vaty. V Německu existují již 65 let tamóny. Možná znáte ,,o.b“, což je produkt, který pochází od americké firmy Johnson & Johnson. Je to jeden z největších farmaceutických koncernů na celém světě.

Johnson & Johnson rovněž dosáhnul skvělých prodejních výsledků (zisk 11 miliard eur) se spotřebním zbožím poté, co společnost v roce 2006 převzala spotřební divizi firmy Pfizer za 12,4 miliard euro. Pfizer vlastnil v roce 2002 farmaceutický koncern Pharmacia, který měl 80% podíl ve společnosti Monsanto. To se stalo fúzí v roce 2000 s Monsanto Company do Pharmacia Corporation. Zemědělsko-chemická divize byla pod názvem Monsanto v roce 2002 opět prodána. A od té doby se z Monsanta vyvinul specialista na agrochemikálie a geneticky modifikované osivo. To je jen malý vhled do toho, jak jsou spolu korporace navzájem propojené. Mimochodem firma Nestlé v roce 2012 převzala od Pfizeru divizi dětské výživy.

Teprve v srpnu 2015 web Netzfrauen upozornil na to, že tampony, vložky nebo slipové vložky do kalhotek jsou zatíženy množstvím látek, které zdraví škodlivé. Nebezpečné látky obsažené v tamponech, vložkách nebo slipových vložkách jsou mimo jiné:

- Zbytky chemikálií, jako jsou dioxiny a furany, které mohou pocházet z bělícího procesu, který se provádí chlorem. Tyto látky jsou považovány za karcinogenní.

- Neznámé aromatické chemikálie (vůně), které mohou vyvolat narušení hormonálního systému nebo alergické kožní vyrážky.

- Chemická lepidla jako je např. methyldibromoglutaronitril, což je konzervační činidlo. Před jeho používáním v kosmetice již v roce 2008 varovalo Greenpeace. Může totiž vyvolat záněty a alergii kůže.

- Nicméně pokud víte, že se používají karcinogenní látky jako je formaldehyd a chemická změkčovadla, které mohou vést až k neplodnosti, měli byste přemýšlet 2x. Možná se držte dál od značek jako je Always, Alldays, o. b., Tampax & Co. Jejich vložky nebo tampony každá žena spotřebuje v průměru téměř 17 000.

Takže tady je náš příspěvek s alternativními návrhy. Tabu téma? Menstruace: každá žena ji zná, každá žena ji má.

- Nejedná se jen o ubrousky nebo tampony, ale všechny hygienické výrobky, které obsahují bavlnu. Takže se jedná i o dětské pleny, obvazy atd.

- Nikdo z nás nechce být glyfosátem otráven a přesto je obsažen v různých produktech, jako ukázala nedávná studie.

- Rezidua pesticidů byla nalezena v bavlněné složce, která nepochází z ekologického zemědělství.

Monsanto V 80% hygienických výrobků pro ženy byl nalezen jedovatý glyfosát od Monsanta.

Glyfosát je rakovinotvorná chemikálie. WHO (Světová zdravotnická organizace), která je pevně v rukách farmaceutického průmyslu, klasifikovala glyfosát pouze jako ,,pravděpodobně karcinogenní.“ Ale mnoho dalších studií jasně poukazuje na propojení glyfosátu a poruchu žláz s vnitřní sekrecí, což vede k rakovině. O tom je také náš další článek: 17 důvodů, proč musí být glyfosát zakázán.

Jak se dostal glyfosát do hygienických produktů pro ženy?

Tady je propagační video od Monsanta:

Lídrem v produkci bavlny je Indie, Čína, USA, Pákistán, Uzbekistán a Brazílie. V Evropě se bavlna pěstuje v Řecku, Bulharsku a Španělsku. V roce 2014 se bavlna celosvětově pěstovala na 37 miliónech hektarů, podíl GMO bavlny byl 68 procent (25,1 milionů hektarů).

Weltweit (z roku 1996) 25.100.000 (+)  
Indien (z roku2002) 11.600.000 (+)  
USA (z roku 1997) 4.300.000 (+)  
China (z roku 1997) 3.900.000 (-)  
Pakistan (z roku 2010) 2.900.000 (+)  
Brasilien (z roku 2009) 600.000 (+)  
Argentinien (z roku 1998) 500.000  
Burkina Faso (z roku 2008) 454.124 (-)  
Myanmar (z roku 2010) 318.000 (+)  
Australien (z roku 1997) 200.000 (-)  
Mexiko (z roku 2003) 160.000 (+)  
Sudan (z roku 2012) 90.000 (+)  
Paraguay (z roku 2012) 36.000 (-)  
Kolumbien (z roku 2002) 18.000 (-)  
Südafrika (z roku 1998) 9.000 (+)  
Costa Rica * (z roku 2009) 36

Mapa: stav z roku 2011

Baumwolle Na většině bavlníkových plantážích, se používají nejjedovatější chemické pesticidy. Poprvé byla GMO bavlna schválena v roce 1996 v USA. Označení GMO u hygienických produktů není zatím povinné. Z tohoto důvodu nelze zjistit, zda byl výrobek vyroben z geneticky modifikované bavlny. Vzhledem k tomu, že cca 70 % světové bavlny pochází z geneticky modifikovaných rostlin a bavlna se při zpracování smíchá, tak se dá předpokládat, že naprostá většina běžných bavlněných textilií již geneticky modifikované složky obsahuje.

Přeložili jsme jeden příspěvek ze Spojených států. Od té doby co se zjistilo, že 85% všech tamponů je zamořeno glyfosátem od Monsanta, jsou ve Spojených státech hlasité protesty.

85% všech tamponů je zamořeno glyfosátem Monsanta

Světová zdravotnická organizace herbicid glyfosát, který se používá prakticky kdekoliv, dala do souvislosti s rakovinou. Byl totiž zjištěn u 85% všech hygienických výrobků, které byly testovány v pilotní výzkumné studii na University of La Plata v Argentině. 62% vzorků také obsahovalo AMPA (aminomethylfosfonová kyselina), což je derivát glyfosátu. Podle Revolution News byly vzorky odebrány z gázy a vaty, dále z hygienických výrobků pro ženy jako jsou tampony a vložky, které byly v supermarketech a lékárnách v oblasti La Plata. Výsledky byly prezentovány na 3. národním kongresu doktorů fumigovaných měst v Buenos Aires (National Congress of Doctors of Fumigated Towns). V látkách, které jsou rozložitelné v životním prostředí bylo 85% všech vzorků pozitivních na glyfosát a 62% bylo pozitivních na AMPA. U vaty a sterilní gázy byla hodnota 100%“. Zpravodajské agentuře Telam (přes RT.com) to řekl, vedoucí výzkumu Dr. Damian Marino.

V surové bavlně byla koncentrace AMPA o 39 parts per bilion (ppb) vyšší, oproti 13 ppb u glyfosátu. V gáze se AMPA nezjistila, ale obsahovala 17 ppb glyfosátu. Prezident kongresu Dr. Medardo Avila Vazquez řekl, (přes RT.com), že výsledky studie, jsou velmi vážné, když se bavlna nebo gáza používá na rány nebo na osobní hygienu. Bavlna se používá i ve sterilních produktech a zjistilo se, že jsou kontaminovány látkou, která údajně způsobuje rakovinu.“ Největší díl produkce bavlny na zemi, je geneticky modifikovaná (GMO) bavlna, která je odolná vůči glyfosátu.

Když rostou rostlinám pupeny, tak jsou postřikovány glyfosátem, který potom kondenzuje a dostane se přímo do produktu. Glyfosát je hlavní složka Roundupu, který vyrábí Monsanto v USA. Stále je to nejpopulárnější herbicid. ,,Roundup Ready“ byl vyvinutý tak, aby ho GMO bavlna, sója a obilí přežily. V letech 1992 až 2012, podle US Geological Survey, se v letech 1992-2012 na polích v USA aplikovalo 2,6 miliardy liber glyfosátu od Monsanta. V roce 2015 US Department of Agriculture potvrdil, že 94% z národní produkce bavlny se skládá z geneticky modifikovaných odrůd, které byly ošetřeny odpovídajícími herbicidy a insekticidy.

Vzestupný trend u GMO sóji, obilí a bavlny je nepřehlédnutelný. Monsanto vychází z toho, že jsou jeho výrobky bezpečné. Odvolává se na schválení od Environmental Protection Agency USA, která karcinogenní potenciál glyfosátu zařadila do kategorie E, což dokládá, že je pro lidi nekarcinogenní“. Koncern rovněž vyzývá k tomu, aby WHO stáhla nazpět hodnocení, že glyfosát potenciálně může způsobit rakovinu. Není to poprvé, kdy si vzala pod lupu chemické složení dámských hygienických produktů. Již v roce 2013 zjistilo Women’s Voices for the Earth, že toto odvětví prodává produkty, které jsou neregulované a obsahují potenciálně škodlivé chemické látky, jako jsou např. konzervační látky, pesticidy, aromatické látky a barviva. Většina žen z Netzfrauen může být ráda, že jsme již mnohem starší a obejdeme se bez tampónů. Ale tahle vděčnost je jen krátkodobá.

Zatížené glyfosátem jsou nejenom tampony, ale i různé hygienické výrobky. Není divu. Pocházejí z bavlny, která je téměř výhradně ošetřená Roundupem. Možná bychom měli prozkoumat všechny naše skříňky v koupelně a příslušné produkty zkontrolovat, zda mají odpovídající označení o původu, protože to jde ještě dál.

GMO bavlna včetně glyfosátu

Džíny jsou rovněž vyrobené z geneticky modifikované bavlny, stejně jako trička, spodní prádlo atd. Nemluvě o bavlněných výrobcích v soupravách pro poskytování první pomoci (lékárničky), tedy obinadla a všechny výrobky s vatou. Ty se hodinu co hodinu používají na operačních sálech na celém světě a přicházejí do kontaktu s otevřenými ranami. Dokonce i bavlněné tampony jsou obvykle z GMO bavlny.

Procter & Gamble je jeden z největších značkových výrobců na světě.

PG Prostřednictvím svých značek má P&G vedoucí postavení na trhu. Společnost nabízí produkty z oblasti krásy, hygieny a péče o novorozence, zdraví, krmiv pro zvířata, domácnost a občerstvení. A jeden produkt, který zná každá matka, pleny Pampers. Reklama říká: bavlna změkčuje a mikroperly absorbují. A co myslíte, jaká zmanipulovaná bavlna se používá? Co můžete dělat?

Je to obtížné, pokud německá spolková vláda (Bundesregierung) prostřednictvím rozvojové pomoci přinutila Etiopii ke geneticky modifikovaným plodinám. Jediná bezpečná cesta, jak se vyhnout geneticky modifikovaným produktům, jsou certifikované organické produkty z bio-bavlny nebo z jiných organických materiálů.

V listopadu 2015 jsme s vámi sdíleli to, že EFSA potvrdila svoje dřívější hodnocení o bezpečnosti glyfosátu.

Výsledky EFSA naše veškeré naše úsilí zmařilo, aby se šíření glyfosátu který je obsažen v Roundup od Monsanta, zakázalo. Čtěte dál zde: Výzkum od Monsanta – glyfosát schválila EPA a EFSA.

Neuvěřitelné! Podle EFSA nepředstavuje glyfosát žádné karcinogenní riziko pro člověka, je to úkladná vražda?

Zdroj: nwoo.org

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.