Jak se zbavit pesticidů z kupovaného ovoce a zeleniny za pár korun?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 12046

Všichni bychom byli určitě nejšťastnější, kdybychom v obchodech mohli nakupovat ovoce a zeleninu pouze se značkou bio nebo jen od ověřených prodejců.

Bohužel - kvůli cenám a jiným důvodům - jsme často nuceni kupovat potraviny ze supermarketů, i když víme, že pocházejí z druhé strany planety a jsou ošetřeny postřikem. Ale co kdybychom vám řekli, že všechny ty pesticidy a jedy můžete bez problémů odstranit přímo u vás doma?

Ano, nakupované potraviny můžete vyčistit a bez jakýchkoli výčitek je můžete sníst, jako by byly z vaší zahrady. Všechno, co potřebujete na tento proces, je voda, jablečný ocet, citrónová šťáva a soda bikarbóna. 

Postup:

V malé misce smícháte hrnek vody, hrnek jablečného octa, lžíci sody a dvě lžíce citrónové šťávy. Všechny ingredience dobře smíchejte a touto vzniklou směsí potřete vaše ovoce a zeleninu. Nechte směs působit asi 5 minut, potom opláchněte vodou a zkontrolujte, zda jsou čisté.

Podobný trik můžete využít i u bylinek. Jestliže ovoce nebo zelenina obsahuje nějaký ten stonek, nezapomeňte umýt také ten, protože bakterie a pesticidy mohou být přeneseny i prostřednictvím nože při krájení.

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.