25 věcí, které restaurace rychlého občerstvení nechtějí, abyste věděli

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 7928

Všichni víme, že jídlo z restaurací rychlého občerstvení je značně nezdravé.

Co ale neznáme, je pár tajemství z nitra jejich provozoven, které tyto restaurace nechtějí, aby se veřejnost o nich dozvěděla.

Od zajímavých, přes nechutné až po potenciálně smrtelné, tady je 25 věcí, o kterých velké korporace provozující sítě rychlého občerstvení raději zarytě mlčí.

[quote align="center" color="#999999"]

25 - Pásky od grilu na vašem hamburgeru nejsou skutečné. Dávají je tam už v továrně ještě před upečením.

24 - Pokud se chcete ujistit, že vaše hranolky jsou čerstvé, objednejte si je bez soli. Přimějte je vysmahnout novou dávku. Pak si je můžete sami dosolit.

23 - Chilli v těchto restauracích je obvykle vyrobeny z masa ze starých hamburgerů.

22 - Saláty, které si tam objednáváte, mají téměř stejné množství kalorií jako Big Mac. Objednejte si je raději bez dresinku.

21 - Jedním ze způsobů, jak změřit míru čistoty dané restaurace rychlého občerstvení, je podívat se do dávkovačů ledu. Byli byste překvapeni, jak často tam najdete plíseň.

20 - Přibližně 50% fontánek na vodu v těchto zařízeních mají na sobě fekální bakterie.

19 - Obrázky jídla na reklamních plakátek jsou aranžované pomocí vzduchových kartáčků a skelné vaty. Trvá až 2 hodiny upravit jediný hamburger.

18 - V kuchyni se řídí pravidlem "deseti sekund" více lidí, než byste si mysleli (jde o pravidlo, že když něco spadne na zem a stihne se zvednout do 10 sekund, tak se to nestihlo zašpinit).

17 - Tyto restaurace vyhazují každý den ohromné množství jídla.

16 - Na některých místech podávají jídlo z předchozího dne. Hádejte, co vám servírují na snídani?

15 - Dokonce i provozovny patřící do stejné sítě, mohou mít diametrálně odlišné standardy a kvalitu. Obvykle to závisí na vedení dané které restaurace.

14 - Pracovníci by měli během přípravy jídla nosit rukavice. Většinu času toto pravidlo nikdo nedodržuje.

13 - Když se porozhlédnete kolem parkoviště, vnitřku restaurace, míst na odkládání táců po konzumaci či toalet a vidíte spoustu odpadků, co myslíte, jak vypadají méně viditelná místa (jako například kuchyně)?

12 - V roce 1970 se celosvětově vynaložilo na rychlé občerstvení 6 miliard dolarů. Dnes je to téměř 200 miliard.

11 - Nealko nápoje mají ziskovou marži téměř 1200%. Sirup na vaši Coca Colu stojí restauraci jen pár centů.

10 - Milkšejky v těchto restauracích mohou klidně obsahovat až 50 různých druhů chemikálií.

9 - Jídlo je plné vysoce fruktózového sirupu namísto cukru, protože se jedná o levné sladidlo. Ten vaše tělo navíc i oklame, abyste ho chtěli ještě více.

8 - Na většině míst těsně před zavřením je veškerá káva bez kofeinu bez ohledu na to, jakou jste si objednali. Je to proto, že nikomu se nechce čistit 2 kanystry kávy, když už chtějí jít rychle domů.

7 - Buďte opatrní s citrony ve vašem nápoji. Každý je bere do rukou, ale nikdo je nemyje, navíc kůra obsahuje chemikálie. Jediné, co s nimi dělají je, že je nakrájí.

6 - Pracovníci za pokladnou nemají dovoleno vám říct, kolik kalorií se ukrývá ve vašem jídle. A to ani tehdy, když to vědí. Mají vám říci, že "veškeré informace jsou dostupné na internetu".

5 - Smaženice nebo vejce pražené na pánvi, které podávají k snídani, jsou vyrobé z prášku.

4 - Saláty v těchto restauracích jsou často připraveny několik dní předem a pak už jen sedí na poličce v chladničce, dokud je někdo nekoupí.

3 - Jeden hamburger může klidně obsahovat maso až ze 100 krav.

2 - Restaurace rychlého občerstvení jsou jedním z největších provozovatelům levné pracovní síly. Často se zapojují do aktivit namířených proti odborům.

1 - Restaurace rychlého občerstvení dávají do dětských jídel extra cukr, aby je udělali pro děti atraktivnější. Dokonce ani pečivo nebo těsto pizzy nejsou od toho ušetřeny.[/quote]

Zdroj: livefreelivenatural.com

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.