10 nejhorších přísad v potravinách, které už nikdy nedáte do úst

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 23031

90% produktů, které vidíme v obchodech, je napěchováno zpracovanými přísadami, které neobsahují žádné živiny. Krutou pravdou je, že nás tyto ingredience zabíjí, jakmile vložíme do úst první sousto. Jsou návykové a obvykle velmi dobře schované za chybně klamavou reklamu.

Naštěstí je však na nás, jaké pokrmy budeme konzumovat, a jsme to my, kdo má 100% kontrolu nad tím, jestli si necháme dál ničit tělo! Abychom vám pomohli získat zpět vaši moc nad vaším zdravím, nabízíme vám seznam 10 nejhorších jídel, které byste už neměli nikdy víc pozřít.

 1) Benzoát sodný


Proč to nejíst? Jeden z nejčastějších konzervantů zabraňuje růstu žloutku. Když zkombinujete vitamin C a E, vyprodukuje karcinogenní benzen. Zároveň bývá spojován i s hyperaktivitou dětí.

Kde ho najdete? Džusy, nakládané potraviny, soda, předpřipravené salátové dresinky, dochucovadla.

2) BHA & BHT

Proč to nejíst? Tento konzervant je podezříván z karcinogenity. S podivem je, proč se místo něj nepoužívá vitamin E, který přirozeně nahrazuje jeho vlastnosti.

Kde ho najdete? Máslo, sádlo, cereálie, instantní bramborové kaše, chlazené maso, pivo, pečené výrobky, žvýkačky a mnoho dalšího.

3) MSG (glutaman sodný)

Proč to nejíst? Zvýrazňovač chuti potlačuje centrum chuti v mozku a eliminuje pocit sytosti. Navíc je to známý exitocin, který stimuluje produkci dopaminu a vytváří tak „drogové opojení“.

Kde ho najdete? Instantní polévky, zmražená jídla, konzervy, fast food, čínské jídlo, chili, fazole, salátové dresinky.

4) Umělá sladidla

Proč to nejíst? Používána jako náhražka cukru, umělá sladidla zvyšují riziko cukrovky a obezity. Studie navíc potvrzují, že ženy, co vypijí 2 dietní sody denně, mají 50% šanci zemřít na srdeční onemocnění.

Kde ho najdete? Nízkotučné jogurty, ochucené limonády, džusy, žvýkačky, dietní nápoje, svačinky= sacharin, sorbitol, sukralóza, glycerol, acesulfam, aspartam, HSH atd.

5) Bromičnan draselný

Proč to nejíst? Aditivum, které se používá ke zjemnění a zesvětlení těsta. Je zakázaný v Kanadě, Brazílii a Číně. Je spojováno převážně s rakovinou ledvin a štítné žlázy. I když se většina bromičnanu vypeče, testy potvrdily, že jisté množství v pečivu zůstane.

Kde ho najdete? Fast food, mražené pizzy, pečivo.

6) Akrylamid

Proč to nejíst? Akrylamid je karcinogenní chemikálií, která se uvolňuje při vysokých teplotách.

Kde ho najdete? Jídlo zahřívané nad 120 stupňů, smažené hranolky

7) Dusitan sodný

Proč to nejíst? U krys se po požívání dusitanů projevila rakovina slinivky břišní.

Kde ho najdete? Párky, hot dogy, jerky, slanina, maso v konzervách.

8) Kukuřičný sirup

Proč to nejíst? Rafinovaný cukr je extrahovaný z kukuřice a přispívá cukrovce a poruchám metabolismu.

Kde ho najdete? Soda, sladkosti, musli tyčinky, koncentrované džusy, cereálie, kávové sirupy.

9) Bromovaný rostlinný olej

Proč to nejíst? Bromovaný rostlinný olej je potravinové aditivum, které udržuje citrusovou chuť v sodách a iontových nápojích. V USA je stále legální, ale je zakázaný v EU, Japonsku a Austrálii. Obsahuje brom, který je spojován s celou řadou problémů. Fanta, Mountain Dew a Gatorade oznámili, že olej ze svých produktů odstranili, ale spoustu výrobců jej stále používá.

Kde ho najdete? Soda a iontové nápoje...

10) Modré, zelené, červené a žluté barvivo

Proč to nejíst? Umělá barviva jsou spojována s rakovinou ledvin, mozku, močového měchýře, štítné žlázy a dalších.Kde ho najdete? Barvené sladkosti, cereálie, čokoládové tyčinky, iontové nápoje, džusy.

Tip

Jedním z nejlepších způsobů jak se vyhnout všem těmto přísadám je nakupovat 100% BIO. Produkce organického jídla se řídí striktními pravidlo, které mají zajistit, aby potraviny neobsahovaly žádné škodlivé chemikálie. I když cena BIO může být dražší, zajistíte Vašemu tělu vyšší kvalitu života bez zbytečných toxinů. Opravdu Vám Vaše zdraví za takovou investici nestojí?

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.