5 potravin, které odborníci nikdy nedají do úst

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 65715

Mnoho běžných potravin, které konzumujeme denně, zvyšuje riziko rakoviny a některé z nich velmi výrazně.

Toto je krutá realita.

Kterým potravinám se raději vyhýbat? Přinášíme doporučení odbroníků na tuto problematiku.

O čem zřejmě nevíte: radioaktivní ozařování neboli ionizace potravin v ČR

8 jídel, které byste neměli nikdy znovu jíst

1. KONZERVOVANÁ RAJČATA

Fredrick Vom Saal, endokrinolog na Univerzitě v Missouri upozorňuje, že plechovka, v níž jsou rajčata, obsahuje nebezpečný bisfenol-A. Jde o syntetický estrogen, který se spojuje s nemocemi - od reprodukčních problémů, srdečních onemocnění, cukrovky až po obezitu. Kyselost rajčat dokonce způsobuje, že se BPA dostane do jídla. Navíc, studie ukazují, že BPA v těle většiny lidí přesahuje jejich množství a potlačuje tvorbu spermií. Velký vliv má hlavně na mladé lidi. Pokud můžete, vyberte si raději rajčata ve skleněných lahvích.

2. POPCORN Z MIKROLNKY

Popcorn se nachází v sáčku, ve kterém je kyselina perfluorooktanovÁ (PFOA). Patří do třídy sloučenin, které mohou být spojeny s neplodností u lidí, jak potvrdila nedávná studie z UCLA. Při testování na zvířatech bylo zjištěno, že chemikálie způsobují rakovinu jater, varlat a slinivky. Mikrovlnka dokonce způsobuje odpařování této škodlivé látky do popcornu! V našem těle pak zůstává i po celá léta a hromadí se tam. Někteří výrobci slíbili, že vyřadí PFOA do roku 2015. Vyzkoušejte raději popcorn na staromódní způsob - na pánvi. Můžete přidat mělo nebo sušené koření.

3. LOSOS Z FARMY

Ryby na farmách jsou často krmeny geneticky modifikovanou kukuřicí, sójou nebo jiným krmivem, které obsahuje málo omega-3 mastných kyselin nebo neobsahuje žádné. Tato nepřirozená výživa s vysokým obsahem kukuřice vede k tomu, že některé ryby z farem v sobě akumulují nezdravé množství špatných mastných kyselin. Aby toho nebylo málo, ryby na farmách jsou kromě toho krmeny i antibiotiky. Ty mohou u lidí způsobovat nemoci! Divoce žijící ryby získávají zdravé omega-3 mastné kyseliny z vodních rostlin a jsou v mnohem menším stresu jako ryby na farmách, které jsou tam uvězněny. A to jste nevěděli o tom, jaké množství ryb se chová v malém prostoru. Nepřirozené podmínky způsobují větší množství chorob a parazitů!

4. MLÉKO OD KRAV, KTERÉ DOSTÁVAJÍ HORMONY

Producenti mléka léčí krávy rekombinantním hovězím růstovým hormonem (známý pod zkratkou rBGH nebo rBST), aby tak zvýšily produkci mléka. Tento hormon zároveň zvyšuje infekce vemene a dokonce i hnis v mléce. Také vede k vyšší úrovni růstového faktoru podobnému inzulínu v mléce (IGF-1). U lidí mohou vysoké hladiny IGF-1 způsobit vznik rakoviny prsu, prostaty a tlustého střeva. Zkontrolujte si na obalech, zda se tam nachází "bez rBST" nebo "vyrobeno bez umělých hormonů" či "organické mléko ". Takové produkty si rozhodně doporučujeme!

5. NEORGANICKÁ JABLKA

Americká environmentální skupina (EWG) letos zveřejnila seznam ovoce a zeleniny s nejvyšším a nejnižším obsahem pesticidů. Hádejte, co je nejvíce zamořené pesticidy! Jablka skončila na prvním místě. Patří přitom mezi nejprodávanější ovoce. Představa, kolik lidí do sebe dává nebezpečné chemické látky, je děsivá! Pesticidy mohou poškodit nervový systém, zvyšují pravděpodobnost vzniku astmatu, rakoviny či Alzheimerovy choroby. Pokud máte možnost, vypěstujte si je ve vlastní zahrádce!

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.