Proč nás otravují? Takzvané „přírodní“ jogurty obsahují aspartam a umělá barviva

dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 5475

Pokud si rádi kupujete takzvané přírodní jogurty, dejte si pozor - přestože logicky usuzujeme, že se jedná o produkty neobsahující nic umělého či syntetického, nemusí to být pravda. Potravinářské a marketingové společnosti mohou být totiž pěkně zákeřné s používáním slova "přírodní". Například v Americe vědí, že FDA nereguluje prohlášení "All natural", takže technicky vzato mohou nazvat jakýkoliv produkt „all natural“, tedy vše přírodní, přestože obsahují umělá sladila, syntetické chemikálie, rozpouštědla, laboratorně derivovaná antibiotika, toxické těžké kovy a cokoliv dalšího (vážně, můžete do toho nalít benzín a říkat tomu "all natural").

 

Zřejmě proto Natural News nalezly  v některých „all natural“ jogurtech aspartam a umělé barvící chemikálie - dvě ingredience, které zcela určitě nejsou přírodní. Jeden z takových jogurtů je třeba Yoplait.

 

Přesto by od zákona měla být přítomnost například aspartamu být uvedená na zadní straně obalu. Nikdy tedy nevěřte nápisům jako „přírodní“, ale vždy kontrolujte složení. 

Zde jsou i některé české výrobky, víte o dalších?

 

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.