VIDEO: Šokující zjištění, co provede plícím 60 cigaret?

dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 18149

V současné době už většina lidí dobře ví, že kouření může způsobit řadu nemocí, jako například rakovinu plic či poruchy srdce.

Učitel z Hong Kongu, Ryan Au, se obával, aby jeho studenti nezačali kouřit, a tak sestrojil názornou demonstraci toho, co cigarety způsobí plicím z prasete.

Au učí na škole Yan Chai Hospital Tung Chi Ying Memorial School v Hong Kongu.

Pokus ukazuje dva páry zdravých plic. Nejprve se napodobuje dýchání u prvních plic a to čistých vzduchem, k druhým plicím se přidá kouř, který se celkově rovná 60 cigaretám. Na konci experimentu Au rozřízne průdušnice obou plic. Co tím odhalí? Jedny plíce jsou zcela růžové a druhé - kouřem naplněné - jsou černé a na pohled spálené.

Samozřejmě, že kouření ovlivňuje barvu plic, ale šokující je to, jak rychle se to stane. Po 60 cigaretách! Mnoho silných kuřáků vykouří balíček cigaret denně - to je zhruba 20. Takže během tří dnů mohou jejich plíce vypadat tak, jak vidíte na videu.

Podle Action On Smoking & Health už byla spojena s tabákem více než miliarda smrtí po celém světě a toto číslo se má zvýšit o dalších 1,6 miliardy během dalších dvou dekád.

Přestože se mnoho organizací zabývajících se veřejným zdravím snaží varovat lidi před důsledky kouření, stále je to rostoucí a problematická epidemie.

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.