Věděli jste, jaké účinky může mít obyčejná citronová voda?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zdraví Počet zobrazení:: 21271

Význam vody v našem těle již zdůrazňovat asi netřeba. Pokud k ní však přidáte vhodné ingredience, ne jen že zažene žízeň, ale dodáte tělu i množství vitamínů, minerálů a dalších důležitých látek.

Podporuje trávení - Citronová voda má úžasnou schopnost podporovat trávení a odstraňovat toxiny ze zažívacího traktu, proto bychom ji měli zařadit do našeho každodenního jídelníčku. Pokud trpíte problémy s trávením a jejich nepříjemnými příznaky jako nevolnost, pálení žáhy nebo nadýmání, citronová voda je tím správným řešením pro vás.

Zbaví vás těchto nepříjemných zdravotních problémů a kromě toho vás i příjemně osvěží. Navíc, pokud máte nadváhu a potřebujete spálit nějaké ty kalorie, skvělým řešením je pravidelná konzumace teplé vody s citronovou šťávou a trochou medu.

Zvyšuje imunitní systém - Dalším přesvědčivým důkazem, proč pít citrónovou vodu, je jeho ohromný vliv na náš imunitní systém. Je dokázáno, že lidé, kteří pravidelně pijí tento nápoj, mají silnější imunitní systém a jsou také odolnější vůči infekcím. Pokud jde o chřipku nebo nachlazení, citrony jsou nejlepším prostředkem, protože jsou plné vitamínu C. Plus, toto citrusové ovoce obsahuje kyselinu askorbovou, která je známá svými protizánětlivými vlastnostmi. Saponiny vám zas pomohou v boji proti bakteriím a nachlazení v zimě.

Budete mít čistou pleť - Citronová voda je také úžasným způsobem, jak si vyčistit a rozzářit pleť. Vzhledem k tomu, že citróny jsou bohaté na vitamin C a řadu antioxidantů, je tu skvělá možnost, jak se zbavit skvrn a vrásek na tváři. Navíc, citronová šťáva může být aplikována i na stařecké skvrny a jizvy, aby byly méně viditelné. Zkuste se starat o svou pokožku přirozeně a zapomeňte na drahé krémy plné chemikálií.

Zvyšuje energii - Jak obrovský zdroj vitamínů a minerálů, citron je úžasný způsob, jak zvýšit vaši energii. Obsahují záporně nabité ionty, které poskytují extra energii našemu tělu, proto pokud jste ve stresu nebo máte pocit úzkosti, je třeba konzumovat citrónovou vodu, díky níž překonáte tento emocionální stav. Vůně citronů má také pozitivní vliv na nervový systém, proto kromě těla povzbudí a osvěží i vaši mysl.

Čistí celkově systém - Provedené studie prokázaly, že citronová voda je účinná při odstraňování toxinů z našeho těla. To se děje díky kyselině citrónové, kterou citrony obsahují ve velké míře a tím stimulují funkci enzymů. Co je ještě důležitější, toto ovoce pročišťuje krev, pokud je však přijímány pravidelně. Lidé, kteří trpí onemocněním močových cest, budou za tento nápoj velmi vděční. Podle lékařských studia, citrony dokonce pomáhají tělu rozpouštět žlučové kameny.

Podporuje hojení - Pokud vezmeme v úvahu skutečnost, že citrony mají vysoký obsah kyseliny askorbové, mohou být fantastický přírodní lék na vaše rány. Dejte trochu citronové šťávy na zranění a bude se hojit mnohem rychleji. Kromě toho, kyselina askorbová je vynikající pro kosti, chrupavky a pojivové tkáně. Z jejích účinků budete příjemně překvapeni. Pro dosažení těchto výsledků byste měli vypít minimálně jeden pohár denně.

Dodává svěží dech - Citron významně přispívá ke zdraví zubů. Každý ví, že bolest zubů je opravdu hrozná a jedna z těch nejnepříjemnějších. Citronová voda je správnou volbou v boji proti bolesti zubů, díky čemuž zapomenete na nepříjemné pocity s ní spojené. Dnes máme sice velký výběr žvýkaček či sprejů na osvěžení dechu, jsou však plné chemikálií a mohou být dokonce škodlivé. Proto byste na osvěžení dechu měli sáhnout spíše po tomto přírodním variantě. Pamatujte si však, že po pití citronové šťávy byste se měli vyhnout mytí zubů, protože byste si mohli poškodit zubní sklovinu. Stačí, když si ústa vypláchnete troškou čisté vody a vaše zuby budou zdravější.

Pití citronové vody je jedním ze základních pravidel, kterých byste se měli držet, pokud si chcete zlepšit své zdraví. Je to vhodná náhrada za slazené nápoje, které mají mnoho zbytečných kalorií a chemikálií. Toto je však jen několik výhod, které nám osvěžující citronová voda nabízí, ale snad vás přesvědčili o jejím pozitivním vlivu na vaše tělo.

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.