Indického krále v prodejně Rolls-Royce urazili, pomstil se nevídaným způsobem

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 13554

Indický maharádža Jai Singh navštívil ve třicátých letech minulého století Londýn. Jedním z míst, kam se podíval, byla také prodejna luxusních vozů Rolls-Royce.

Rádža byl oblečen do civilního obleku a nebylo na první pohled zřejmé, že jde o vládce velké části Indie.

V autosalonu se zeptal na cenu vystavených vozů. Prodejce ho ale měl za jednoho z mnoha chudých Indů, a velmi nevybíravě krále ze své prodejny vyhodil.

Maharádža byl pochopitelně uražený a hned se vrátil do hotelu. Požádal služebnictvo, aby zavolalo do prodejny, že tam do hodiny dorazí indický král. Nechal se obléci do nejlepších šatů a vrátil se do autosalonu. Tam na něj čekal červený koberec a vše bylo připraveno na tak významnou návštěvu. Maharádža zakoupil na místě všech šest vozů a zaplatil i náklady na dopravu do Indie.

Když se rádža vrátil do Indie, nařídil místním úředníkům, že všech šest rolls-royců budou používat na vyvážení městských odpadů. Zpráva o tom se rychle rozšířila do celého světa a reputace značky utrpěla silnou škodu. Dokonce i majitelé těchto vozů byli vysmívání, jestli v nich také vyvážejí odpady jako v Indii. Firma musela reagovat, protože z celé záležitosti se začal stávat neúnosný problém.

Majitel společnosti poslal maharádžovi telefgram s omluvou. Jako kompenzaci mu nabídl zdarma šest nových vozů značky Rolls-Royce, pokud přestane ty své používat jako popelářské vozy. Maharádža uznal, že firmě udělil lekci, a nabídku přijal.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.