Maskový test: Na tyto 2 otázky dokáží většinou správně odpovědět jen lidé trpící schizofrenií

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 17157

Instrukce jsou velmi jednoduché. Přečtěte si otázku, zahlaďte se na pohyblivý obrázek a bez delšího přemýšlení odpovězte. Správné odpovědi i s výsledkem naleznete níže.

Důležité upozornění: abyste získali opravdu přesný výsledek, na otázky odpovídejte upřímně a podle svých pocitů. Soustřeďte se na to, co uvidíte jako první, ne na to, co byste vidět chtěli.

# 1 Je tato maska vypouklá z obou stran, nebo jen z jedné?

# 2 Otáčí se tato maska jen v jednom směru, nebo v obou?

Správné odpovědi

# 1 Maska je vypouklá jen na jedné straně.

# 2 Maska se otáčí ve směru doprava.

Vyhodnocení

Pokud jste odpověděli na obě nebo alespoň na jednu z otázek nesprávně, předpoklad, že schizofrenií trpíte, neexistuje.

Podezření na schizofrenii však vzniká u lidí, kteří odpověděli na obě otázky správně.

Proč?

Důvodem je to, že mozek člověka, který schizofrenií netrpí, disponuje přirozenou schopností "sebeklamu". Mnohdy si totiž viděno obrazy na základě nedokončených tvarů či klamavých stínů dotváříme či přetváříme.

Mozek schizofrenika však tuto schopnost nemá. Jejich mozek nedokáže vytvořit spojení mezi jednotlivými detaily a věci prostě vidí přesně takové, jaké ve skutečnosti jsou. Pro ně je maska jednoduše vypouklá jen z jedné strany a rotuje jediným směrem.

Existují však i lidé, kteří jsou schopni odpovědět na obě otázky správně, i když schizofrenií netrpí. Jde o lidi s výjimečně rozvinutou fantazií, kreativitou a představivostí. Tito lidé se nevědí rozhodnout, jak na 2 výše položené otázky odpovědět, nakolik jsou schopni obrázky vidět oběma způsoby. Patříte mezi ně?

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.