Lidé žijící v limbových lesích nikdy netrpí chřipkou

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 4174

Jeden hektar lesa ze sibiřských cedrů produkuje denně kolem 30 kg organických těkavých látek s antibakteriálními vlastnostmi.

Vědecké studie ukazují, že daný objem fytoncidní je schopen zničit většinu baktericidních zárodků velkého města.

Takto popsala antibakteriální vlastnosti sibiřského cedru (borovice limba sibiřská) L.J. Tichonova v roce 1955 v díle: Srovnávací účinek fytoncidní jehličnanů na bakterie úplavice.

Nedávné výzkumy plně potvrzují tyto informace. Vědci se posunuly ve výzkumu baktericidních a antivirových vlastností sibiřského cedru ještě dál a experimentální dokázali jeho schopnost ochránit člověka před chřipkou.

Jak je dobře známo, virus chřipky každý rok mutuje a rychle se přizpůsobuje všem metodám ochrany použitých člověkem. Ale prostředek ochrany před chřipkou vytvořen přírodou zůstává efektivní neustále. Jehličí sibiřského cedru má příjemnou vůni, která připomíná mandarinky, nebo něco ovocné, proto i děti se řady hrávají s limba větvičkami a lidé žijící v blízkosti sibiřských cedrů často žvýkají jeho jehličí nebo tenké větvičky. A to je výborný způsob jak se chránit před chřipkou.

„Ve vědeckém pracovišti, které se zabývalo problematikou boje proti viru chřipky, byl proveden experiment: vzorky viru chřipky odebrané během deseti let umístili v kapkách vody na jehličí sibiřského cedru. Po třech minutách se zjistilo, že 90% mikroorganismů původců chřipky zahynulo ve všech 10 vzorcích. Po 10 minutách od začátku experimentu zahynuli všichni původci chřipky. “

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.