Jak to vypadá, když politické elity zpívají? hity v podání Merkelové, Putina, Obamy

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 2642

Mnozí rádi zpívají, světový politici také.

Někdy zpívají před publikem, a někdy když jsou přesvědčení, že mikrofony jsou vypnuté, jako nedávno David Cameron. Sputnik zavzpomínal, kdy a jak lídři různých zemí ukázali své vokální schopnosti.

Vladimir Putin, Blueberry Hill — Elvis Presley

Během charitativního večera ve prospěch dětí s onkologickým onemocněním zazpíval Vladimir Putin píseň Blueberry Hill za vlastního doprovodu.

Chu Ťin-tchao, Podmoskovnye věčera — Vasilij Solovjov Sedoj

Čínská láska k ruské kultuře je dlouho známá. Ruské písně tam zpívají dokonce viceprezident.

Jacob Zuma, My jsme národ — národní píseň

Během pohřbu Nelsona Mandeli zazpíval Jacob Zuma tajnou hymnu boje původních obyvatel Jihoafrické republiky proti apartheidu — píseň My jsme národ.

Bill Clinton, Imagine — John Lenon

Bill Clinton je známý tím, že v jakémkoli příhodném okamžiku sahá po saxofonu. Bývalý prezident USA ovšem nejen hraje, ale i dobře zpívá. Při 80. výročí Šimona Perese zazpíval za doprovodu 40 arabských a 40 židovských dětí známou píseň Imagine.

Barack Obama, What I'd say — Ray Charles

Prezident USA je známý svojí oblibou muziky a docela často zpívá. Neudržel se ani na koncertu na počest muzikanta Raye Charlese, který se konal v Bílém domě ve Washingtonu.

Boris Jelcin, Kalinka — Ivan Larionov

Píseň Kalinka, kterou Boris Jelcin zazpíval během slavnostní ceremonie odvodu ruských vojsk z Německa v roce 1994, se stala symbolem epochy. Ruský prezident v Berlíně nejen zpíval, snažil se i dirigovat orchestr.

Angela Merkelová, vánoční píseň

Během Vánoc zazpívala Angela Merkelová o berlích vánoční píseň společně s dětským sborem. Kancléřka se tehdy poprvé objevila před publikem poté, co si během lyžování v Alpách zlomila pánevní kost.

Petr Porošenko, Ještě neumřela Ukrajina

Pokud Petr Porošenko zpívá před lidmi, tak pouze hymnu Ukrajiny. Prezidentovi se přitom líbí, když ostatní zpívají s ním.

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.