Co všechno lidé pojídají aneb 17 kontroverzních lahůdek

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zajímavosti Počet zobrazení:: 5338

Takže vás už nudí jít hovězí a kuře stále dokola?

Chystáte se objevovat jídla exotičtějšího rázu?

Nuže, co někdo považuje za mazlíčka, tak jiní považují za jídlo... a další za tabu.

Co myslíte vy?

Holub - holubí maso je údajně jemné a křehké. Oblíbené ve Francii.

 

Slon - někteří lidé je neloví jen kvůli slonovině, ale i pro půl tuny masa.

 

Žáby - Sashimi je čerstvé žabí maso. Když říkáme čerstvé, myslíme tím, že se nebohá žába doslova zabije před očima konzumenta a ten ji má sníst ihned.

 

Housenky bource morušového - říká se, že má hořkou chuť. Tito červíci se smaží a když do nich kousnete, tak vám puknou v puse.

 

Tarantule - Považováno za delikatesu v některých částech Kambodži.

 

Pštros - údajně disponuje nízkotučným lehkým masem a v Americe už z něj dělají burgery.

 

Krysa - pojídání těchto hlodavců vám dodá mnoho proteinů.

 

Šváby - jedí se dvěma způsoby: na syrovo, nebo smažení. Lidé je konzumují všude možně po světě a údajně chutnají podobně jako krevety.

 

Kachní embryo - tradičně se konzumuje v jihovýchodní Asii a říká se tomu Balut.

 

Kaloni - druh příbuzný netopýrům, v Mikronésii se dávají do polévky.

 

Škorpión - smažený škorpión se podává jako lahůdka a prý chutná jako popcorn.

 

Šnek - Neomylný známka snobských večírků.

 

Chobotnice - chobotnice nse jí dosti běžně, ale povětšinou smažená. Ovšem na fotografii, jež vidíte níže, je Sannakji, tedy chobotnice, která se má jíst ještě zaživa.

 

Gorila - tento ohrožený druh se tradičně pojídal a dále pojídá v některých afrických kulturách dodnes.

 

Mravenci - mravenci se připravují do celé řady pokrmů, Francouzi je dávají do čokolády, zatímco v Kodani se přidávají do salátu.

 

Veverka - veverčí mozečky se běžně jedí v Americe a v některých částech Kentucky se považují za delikatesu.

 

Osel - Jedí ho například v Itálii a prý má vynikající chuť.

 

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.