V Pentagonu prohlásili, že USA jsou před hypersonickou zbraní Ruska bezmocné

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 7726

USA nemají obranu proti ruské hypersonické zbrani, prohlásil předseda Strategického velení Ozbrojených sil USA, generál John Hyten v úterý v průběhu jednání výboru amerického senátu o ozbrojených silách.

Generál vyslovil názor, že USA nedisponují prostředky ochrany před hypersonickými zbraněmi.

„Nemáme žádnou ochranu, která by mohla zabránit použití podobné zbraně proti nám," řekl Hyten, jehož slova uvádí The Business Insider.

Podotkl přitom, že jedinou ochranou USA před podobným druhem zbraní je „hrozba jaderné pomsty".

„Odpověděli bychom silami zadržování, které zahrnují triádu a jaderné možnosti, jimiž disponujeme pro reagování na podobné hrozby," zdůraznil Hyten.

Dříve prezentoval ruský prezident Vladimir Putin v poselství parlamentu nejnovější druhy zbraní a promluvil také o vytvoření systému Avangard, který dokáže letět v hustých vrstvách atmosféry na mezikontinentální vzdálenost rychlostí, která přesahuje Machovo číslo více než dvacetinásobně. Podle názoru expertů udělá taková zbraň neužitečným celý americký systém protivzdušné obrany.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.