Rusko čeká šok: WADA mu zakázala pořádat sportovní mezinárodní soutěže!

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 8101

Ruský sportovní svět se ještě vzpamatovává ze zákazu vystupovat na Olympijských hrách v Pchjongčchangu pod národní vlajkou a přichází zřejmě nový, ještě drsnější úder.

...

Od dubna nebude mít Rusko právo pořádat mezinárodní soutěže ve všech sportech, vyplývá z dokumentu Světové antidopingové agentury (WADA) přijatého v listopadu roku 2017.

Podle portálu Сhampionat, bylo vydáno odpovídající rozhodnutí v souvislosti s novým mezinárodním standardem souladu s kodexem WADA, pod který se sice Rusko podepsalo jménem národní antodopingové organizace (RUSADA). Ale činnost RUSADA je považována za neslučitelná s antidopingovým kodexem z listopadu 2015, připomněli autoři publikace.

Nyní mohou být žádosti o pořádání mistrovství světa a jiných mezinárodních soutěží přijímány WADA pouze od těch zemí, jejichž národní antidopingové organizace jsou uznávány tímto kodexem. Publikace uvedla, že od 1. dubna 2018 všechny mezinárodní federace ztrácejí legální možnost pořádat mezinárodní turnaje v Rusku.

Tento zákaz však nebude mít vliv na již schválené aktivity, například na Mistrovství světa ve fotbale v roce 2018. Ovšem nad uskutečněním Světového mistrovství 2020 ve stolním tenisu v Jekatěrinburgu a dalšími mezinárodními soutěžemi v Rusku visí otazník, dokud WADA nevrátí práva RUSADA.

Jak připomíná ruský deník "Vzgjad", v listopadu roku 2017 zakladatelská rada WADA rozhodla, že nebude obnovovat práva RUSADA, i když ruská strana odmítla obvinění z existence státního systému dopingové podpory.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.