Pentagon okomentoval zprávy o přesunu Su-57 do Sýrie

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 7671

USA nepokládají ruské stíhačky páté generace Su-57 za hrozbu pro své vojenské operace v Sýrii, prohlásil mluvčí Pentagonu Eric Pahon.

Média dříve oznámila s odvoláním na sociální sítě, že na základnu VKS Ruska v Hmeimimu dorazily dvě stíhačky páté generace Su-57, které procházejí nyní letovými zkouškami a nebyly zatím zařazeny do výzbroje.

Předseda komise Státní dumy pro právní zabezpečení rozvoje organizací obranně průmyslového komplexu Vladimir Gutěněv v rozhovoru pro Sputnik prohlásil, že objevení se v Sýrii stíhaček Su-57 se může stát zadržujícím faktorem pro letectvo sousedních zemí, které periodicky vtrhávají do syrského vzdušného prostoru, a nevyloučil možnost poslání nejnovějších stíhaček do této země.

„Nemyslíme si, že tyto stíhačky (Su-57) budou ohrožovat naše operace v Sýrii, a budeme v nich patřičným způsobem pokračovat," řekl Pahon. Dodal, že rozmístění nejnovějších stíhaček v Sýrii by odporovalo prohlášením Moskvy o snížení svého vojenského kontingentu.

Su-57 (dříve známý jako PAK FA) je ruský stíhací letoun páté generace. Jak se plánuje, první sériová partie z 12 strojů bude dodána Vzdušným a kosmickým silám v roce 2019.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.