Ruské okřídlené rakety znepokojily USA

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 6896

USA jsou znepokojeny novými okřídlenými raketami, které byly vyvinuty v Rusku, prohlásila náčelnice Severního velení amerických ozbrojených sil generálka Lori Robinsonová v průběhu jednání v Senátu.

Text jejího vystoupení je zveřejněn na webu výboru pro ozbrojené síly.

„Rusko má k dispozici úplný soubor prostředků na dopravu zbraně k cíli a zbrojních systémů schopných zasadit údery po celém území Spojených států a Kanady, zůstává jedinou existenční hrozbou pro vzdušný prostor našich dvou zemí," stojí v textu.

Robinsonová podotkla, že ruští vojáci pořádají vojenská cvičení, v jejichž průběhu „nacvičují konflikt s americkými vojsky". Poukázala rovněž na to, že Rusko i nadále zdokonaluje strategické bombardéry a ponorky. Podle slov generálky může modernizovaná flotila ohrožovat Spojené státy po dlouhá léta.

„Rusko vyvinulo nové okřídlené rakety schopné zasahovat cíle na mnohem větší vzdálenost než dříve," řekla Robinsonová a podotkla, že podobné systémy představují pro Ameriku „rostoucí hrozbu".

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.