Vesničané se bojí apokalypsy poté, co se objevil velmi vzácný žralok velkoústý

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 8127

Rybáři z odlehlé filipínské vesnice se bojí apokalypsy poté, co bylo na břeh vyplaveno tělo velmi vzácného žraloka velkoústého.

Tělo 4,5m žraloka bylo nalezeno na pláži Negros Oriental.

Tento žralok byl ve světě spatřen pouze několikrát a místní obyvatelé věří, že mrtvý tvor je znamením nadcházející pohromy, píše Daily Star.

Vesničan Paulino Ocana řekl: „Je to neštěstí. Máme pocit, že se blíží něco špatného."

„Blíží se velká pohroma a my se na ní připravujeme."

Rybář Peter Ramirez, který byl mezi těmi, kdo vytáhl žraloka, řekl: „Zvíře bylo mrtvé. Lidé se ho snažili zachránit, ale poranily ho asi sítě. Někteří jsou docela vystrašení."

Přestože paryba má velké množství zubů, místní žralokovi říkají „bezzubý".

Žralok velkoústý byl objeven až v roce 1976 a od té doby ho viděli asi pouze šedesátkrát. Žralok velkoústý dorůstá délky 5,2 metru a může se dožít až sta let. Živí se malými rybami, které loví na dně svou obrovskou tlamou.

Není jasné, jak žralok zahynul, ale místní věří, že jeho vyplavené mrtvé tělo je znamením nadcházející katastrofy.

V minulosti se několikrát stalo, že před přírodní pohromou byli na břeh vyplaveni mrtví živočichové.

20 hlístounů, kteří jsou v Japonsku považováni za znamení zemětřesní, bylo vyplaveno na břeh před tsunami z roku 2011. V Surigao na Filipínách byl na břeh rovněž vyplaven hlístoun dva dny před zemětřesením.

Podle japonského seismologa Kijóšiho Wadatsumiho „hlubokomořští živočichové cítí nepravidelné pohyby na mořském dně. Pokud se objeví na mělčině, tak to znamená, že se něco děje v hloubce".

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.