Rusko se vypořádalo se západními sankcemi, uvedla americká rozvědka

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 6690

Rusko se vypořádalo s důsledky různých sankcí ze strany Západu ve své současné podobě. Uvedl to ředitel Národní zpravodajské služby Spojených států, Daniel Coats.

„Rusko se bude snažit narušit jednotu Západu ve vztahu k sankcím a podpoře Kyjevu, ale Kreml zvládá sankce na současné úrovni,“ sdělil Coats v textu úvodních poznámek.

A který se účastní slyšení zvláštního výboru pro rozvědku amerického Senátu, uvedla agentura TASS. Tato pravidelná slyšení se zabývají hrozbami pro národní bezpečnost USA.

Coats rovněž uvedl, že Rusko plánuje rozvíjet vztahy se soupeři a odpůrci Spojených států, aby urychlilo přechod k multipolárnímu světu.

„Rusko bude nejagresivněji soutěžit se Spojenými státy v Evropě a Eurasii. Současně bude poskytovat méně intenzivní tlak v „okrajových oblastech“, a rozvíjet partnerství „s americkými konkurenty a protivníky, jakož i tradičními partnery, aby omezilo americkou sílu a urychlilo přechod k multipolárnímu světu“, prohlásil Coats. Osoba, která zaujímá toto vedoucí postavení, je oficiálně považována za koordinátora práce všech 16 amerických zpravodajských agentur.

Podle Coatse „bude Moskva používat poměrně levné nástroje k posílení svých cílů zahraniční politiky". Jtěmi nástroji Coates nazval „vlivové kampaně, hospodářský nátlak, kybernetické operace, multilaterálními fóra a posilující vojenskou sílu". „Pomalý ekonomický růst v Rusku jen těžko zadrží jeho zahraniční politiku nebo že by samo o sobě šlo v započatém roce k ústupkům Moskvy na Ukrajině, v Sýrii, nebo kdekoliv jinde,“ je přesvědčen ředitel americké národní rozvědky.

Z uvedeného je zřejmé, že Spojené státy "přežití" stávajících sankcí Ruskem zneklidňuje. A tudíž se patrně bude muset přistoupit k jejich zdaleka tvrdší podobě, jak to ostatně žádají demokratičtí kongresmani, kteří se s tímto požadavkem obrátili na prezidenta Donalda Trumpa. Možná je ve hře i jiný nátlak - Rusko jednoduše uzbrojit a vše zatím nasvědčuje, že americká politika půjde tímto nebezpečným směrem. Stejně tak a možná ještě dráždivější věcí je, že si Rusko vůbec dovolilo zpochybnit globální hegemonii Spojených států a neustále hovoří o "multipolírním světě".

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.