Nemáte na výběr, pane prezidente. To uslyšel Trump od šedé eminence. Budete válečným prezidentem...

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 7304

Deník Washington Post píše o neshodách mezi americkým prezidentem Trumpame a ministrem obrany Jamesem Mattisem, který bývá považován za šedou eminenci a člověka vojenských tajných služeb.

Podle informací listu Trump při různých příležitostech vyjadřoval svoje výhrady vůči přítomnosti amerických sil v některých cizích zemích.

Např. v souvislosti se Somálskem se ministra obrany Mattise ptal: „Nemůžeme je prostě stáhnout?“ Podobně se Trump stavěl i k návrhu dalšímu posílení americké vojenské přítomnosti v Afganistanu.

Loni v létě Trump během setkání s předními bezpečnostními poradci přítomným vytýkal: „Vy, chlapi, byste chtěli, abych posílal jednotky všude.“ A ptal se jich: „Jaké je zdůvodnění?“

Ministr obrany James Mattis odpověděl: „Pane prezidente, děláme to, abychom zabránili výbuchu bomby na Times Square.“

Na což Trump namítl, že podobný argument lze použít proti jakékoliv zemi na světě.

Ministr spravedlnosti Jeff Sessions Trumpa podpořil s tím, že není šance na vítězství v takových zemích, jako jsou Afganistan a Somálsko.

Ale, jak píše Washington Post, Mattis přišel s argumentem, který přiměl Trumpa, aby se smířil se status quo udávajícím dosud politiku amerických prezidentů.

„Bohužel, pane prezidente, nemáte na výběr,“ odvětil Mattis, „budete válečným prezidentem.“

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.