Nápis „Allahu Akbar“ na švédském kostelu vyvolal obrovské rozhořčení

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 6222

Nehledě na to, že tento nápis vyvolal obrovské rozhořčení mezi Švédy na sociální sítích, ani policie, ani samotný kostel nechce otevřeně mluvit o motivech lidí, kteří udělali toto graffiti.

Kostela panny Marie ve městě Båstad v kraji Skåne byl nastříkán nápisem „Allahu Akbar" — arabský výraz, který doslova znamená „Bůh je Veliký" a používá se v mnoha kontextech, včetně modlitby, ale i islamistickým terorismem, píše místní Helsingborgs Dagblad.

Místní policie zatím nebyla schopna najít buď viníky vandalství, nebo motiv činu. Podle listu Helsingborgs Dagblad policie také nechtěla vyjadřovat svůj názor o tom, zda graffiti bylo skutečné nebo pokusem šíření předsudků vůči islámu.

I když tato událost vyvolala skutečné pobouření na sociálních sítích, příběh se dostal do mainstreamových švédských médií až po týdnu.

„Nedávno jsme mohli číst o člověku, který nakreslil hákový kříž ve sněhu na území školy ve městě Ostra Karup a o tom incidentu se mluvilo jako podněcování rasové nenávisti. Teď, když kostel byl nastříkán nápisem „Allahu Akbar" je pozoruhodně ticho. A samozřejmě o podněcování nenávisti se neříká ani slovo," napsal uživatel Bill Person.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.