Na olympiádu jako partyzáni. Kreativní Rusové vymysleli, jak zákaz obejít

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 10872

Na olympiádu jako partyzáni. Ruští sportovci ani jejich fanoušci nesmějí používat na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu národní barvy. Kreativní Rusové ale vymysleli, jak zákaz obejít.

Rusko zažívá snad největší sportovní ponížení v dějinách. Tak to alespoň vnímají fanoušci uznávané sportovní velmoci.

Po mnohaměsíčních peripetiích bylo nakonec rozhodnuto, že v jihokorejském Pchjongčchangu ruští sportovci budou soutěžit. Ale nesmějí být oficiálně ruští.

Začátkem loňského prosince výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru rozhodl o vyloučení Ruska ze zimních her. Důvod byl prostý: dopingový skandál. Rusko se stále nemůže zbavit cejchu země, kde doping zobají všichni a organizovaně, včetně vrabců na střechách sportovních hal.

Mezinárodní olympijský výbor vycházel ze závěrů dvou komisí, které prověřovaly podezření ze státem řízeného dopingu v Rusku a individuální případy podvodů při olympijských hrách v Soči. Olympijští bafuňáři rozhodli, že do Jižní Koreje mohou jet tak zvaní čistí ruští sportovci, kteří nikdy nebyli spojeni s dopingovými kauzami. Podle posledních informací do Pchjongčchangu pojede 168 ruských reprezentantů.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.