Britský válečný veterán skončil na ulici. Terorista, se kterým se kdysi střetl, dostal od britské vlády dům

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 5899

Bob Curry byl v roce 1980 jako voják elitních SAS u toho, když v Londýně íránští extremisté obsadili íránskou ambasádu. Bob a jeho kamarádi tehdy zachránili 19 rukojmích a zlikvidovali 5 teroristů. Nyní je Bob bez peněz a protože mu stát odmítl dát byt, žije na ubytovně.

Bob se britskému deníku Sun svěřil o svém životě na ulici, bez peněz a bez domova poté, co desítky let sloužil své zemi.

“Je to jakoby se společnost, pro kterou jsem celý život bojoval, ke mně otočila zády.” Bob žije dočasně na ubytovně díky svému regimentu, který za něj platí nejnutnější poplatky. Radnice v jeho městě mu nedokázala pomoci a sehnat mu byt.

A nyní přichází ta největší ironie. Jediný íránský terorista, který tehdy zásah u ambasády, kde drželi rukojmí, přežil, Fowzi Nejad, po opuštění vězení dostal od britského státu dům, za který nemusí platit nájem. O peníze prý nemá nouzi a podle svědků žije v Londýně životem playboye.

Zatímco Curry, aby měl nějaké peníze, musel prodat všechny své medaile. Currymu zlomil vaz neúspěch v jeho podnikání, kterému se věnoval 25 let, a díky čemuž přišel o peníze i dům.

Muž, který kdysi pracoval i jako ochranka princezny Diany, již prodělal dva infarkty a je prakticky invalidní. Před 38 lety neváhal, a jako první ze svých kamarádů z SAS vstoupil do obsazené budovy zadním vchodem, kde se střetl s teroristy.

Když přišel o všechno a skončil na ulici, šel na radnici a doufal, že mu tam pomohou.

“Byl jsem během své kariéry na mnoha drsných místech, ale s mým současným zdravím bych na ulici dlouho nepřežil – s SAS tréninkem nebo bez něj.

“Když jsem seděl na úřadě a vysvětloval tam svůj život, dívali se na mě, jako bych nebyl nikdo. Je to tvrdé sundat čepici a jít na radnici žádat o pomoc. Nenávidím to, ale neměl jsem jinou možnost.”

Aby se britský stát, který má dost peněz na ubytování imigrantů a uprchlíků, pohnul, a udělal něco pro muže, který za Británii cedil krev, byla vytvořena petice vyzývající radnici v místě Bobova bydliště, aby mu urychleně sehnala byt. Petici do dnešního dne podepsalo již skoro 300 tisíc lidí.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.