Muži prozradili, jak vypadá ideální ženská postava. Výsledek vás překvapí

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 12277

Výsledky studie, která byla v roce 2015 publikována v periodiku PeerJ, říkají jednoznačně. Většina mužů preferuje jeden typ žen. Takový, z nichž má běžná duše depresi.

Muži z 10 zemí světa, ve kterých je různé kulturní, sociologické a náboženské pozadí, dostali naoko jednoduchou úlohu.

Měli se dívat na fotografie různých typů ženských postav a přiřadit jim čísla na základě atraktivity. Většina z nich vnímala jako nejatraktivnější nejchudší ženy. Ty, co měli index tělesné hmotnosti BMI přibližně 19. Pokud vás nezajímají čísla, zkusíme vám to přiblížit. Pokud dospělé ženě vyjde BMI 19, znamená to, že její hmotnost hraničí s podváhou a měla by se pořádně najíst. Normální hodnoty BMI jsou od 20 do 25. Pokud jste nad horní hranicí, pravděpodobně máte nadváhu. Výsledky této studie však určitě nepotěšily většinu normálních žen. Čím však ženy měly vyšší hodnotu indexu tělesné hmotnosti, tím ztrácely body za atraktivitu.

Vědci však zašli dál. Zamysleli se, což vedlo muže k takovýmto preferencím. I když vám do oči říkají, že ženu musí mít za co chytit, tak se zdá, že není to docela pravda. John Speakman, vedoucí studie, to takto vysvětluje: "Zdraví a kondici si spojujeme s dvěma věcmi. Se schopností přežít a s reprodukcí. "

Je to tedy znak, že muži si podvědomě hledají partnerku, která je schopna přežít, i donosit a porodit zdravé potomstvo? Ať se člověk tváří jakkoli, stále má v sobě dřímající instinkty, které ho spojují s ostatními zvířaty. Další člen výzkumného týmu, Lobkov Vaanholt, dodává:

"Asi není moc překvapivé, že muži považují za nejatraktivnější právě extrémně štíhlé ženy. Koneckonců je to přesně to, co vidí v médiích. Módní mola, sociální sítě a také celý módní průmysl nabízí jen jeden pohled na krásu. "

No výsledky studie doplňují tento ideál krásy i o evoluční vysvětlení. I když pro mnohé ženy mohou být výsledky studie skutečně deprimující, něco na tom bude. Obezita a nadváha s sebou nese množství zdravotních rizik a muži to přece jen podvědomě vnímají. Možná ve skutečnosti ani tak netouží po krásných, ale po zdravých partnerkách. Výzkumný tým však věří v to, že nejvyšší atraktivnost u žen s nízkým indexem tělesné hmotnosti byla spojena i s tím, že šlo o mladé ženy od 17 až 20 let, které jsou pro mnohé muže přece jen více přitažlivější než starší ženy.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.