Okamura zaútočil na ČT: Vysíláte dezinformace, lžete a urazili jste mě, křičel na novinářku

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 5128

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) se na tiskové konferenci tvrdě pustil do České televize. Když chtěl představit kandidáta SPD na pozici šéfa bezpečnostního výboru Radka Kotena, pustil se do ostré slovní výměny s redaktorkou pořadu ČT 168 hodin.

Koten se představil novinářům a uvedl například, že se seznamuje s prací bezpečnostního výboru a že svou funkci chce vykonávat odpovědně. Když přišlo na otázky novinářů, přihlásila se Kristina Ciroková z ČT. Ptala se na to, proč Koten sdílí některé informace z údajně dezinformačních webů.

Koten opáčil, že ho mohl do kontroverzních skupin na Facebooku přidat téměř kdokoliv. Dodal také, že rád uslyší názory různých lidí. „Doufám, že mi nikdo nebude diktovat, co si můžu dávat na Facebook a co ne. Naše oficiální stanoviska vám rádi sdělíme na tiskových konferencích," dodal.

Velmi ostře na otázky reagoval také Okamura. „Vy nejste jen Česká televize, vy jste pořad 168 hodin. Dlouhodobě kritizujete hnutí SPD, dehonestuje nás a účelově dělá lži a výmysly ve svých pořadech,“ rozčiloval se.

S některými novináři má přitom Okamura problémy dlouhodobě, ještě před volbami si vybíral média, kterým poskytne rozhovor, ani do volebního štábu SPD nebyli vpuštěni všichni novináři.

„Vy v pořadu 168 hodin byste nám rádi diktovali, co máme dělat, ale voliči rozhodli, tak nevytvářejte politiku a podávejte pravdivé informace. Já myslím, že tam máte dost velký deficit," radil novinářce. Ciroková chtěla vědět, kdy přesně podle Okamury pořad 168 hodin lhal. Okamura zmínil jeden z dílů odvysílaných před volbami, kde mělo zaznít, že „Okamura má svaly, ale nemá mozek“. „Já to považuji za dehonestující,“ zlobil se politik s tím, že Česká televize by se takto chovat neměla.

Zpravodajství ČT podle něj často šíří dezinformace, jako příklad uvedl vysílání o dění na Majdanu, nebo studio k volbám americké=ho prezidenta.. „Takže jestli se ptáte na dezinformace, myslím, že zpravodajství ČT je jedním z největších dezinformačních médií v České republice. Myslím, že to jako odpověď stačí,“ dodal Okamura.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.