Ženu v Anglii zbili tři Pakistánci. Policie donucena případ vyšetřovat až po poprasku na internetu

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 15452

Britská policie je známá svou mimořádnou aktivitou při řešení trestných činů, u kterých je obětí příslušník nějaké menšiny. K takovým činům v dnešní Británii dochází téměř výhradně na internetu, a tak má každé policejní oddělení někoho, kdo diskuse na internetu monitoruje. Pokud napíšete něco neuctivého na adresu muslimů, policie vám obvykle ještě ten den vyrazí dveře.

Na druhou stranu, pokud nejste příslušníkem menšiny, ale rodilý Angličan, v našem případě Angličanka, policie je naopak v řešení vašich problémů známa svou liknavostí.

Nikki Elaine Grunshaw z města Batley z anglického hrabství Yorkshire měla tu smůlu, že u sebe neměla oheň. Ale možná dotaz na něj byla jen záminka, a jeho vlastnictví by ničemu nepomohlo. Nikki si vyhlédli tři asijští muži, což v Británii není výraz pro Číňany, ale Pakistánce, a poté, co jim na dotaz, zda nemá oheň, odpověděla, že ne, začalo jí peklo. Surově ji zbili. Údery směřovaly především na hlavu a jejich razance byla podle všeho vysoká. Když s ní byli hotovi, nezapomněli jí říct, že je “zkurvená bílá děvka.”

V nemocnici pak Nikki ošetřili. Její zranění si vyžádala celkem 48 stehů. Klasický útok motivovaný rasovou nenávistí. Řekli byste si, že teď musí být britská policie v pohotovosti, a hledá pachatele po všech čertech. Ale kdepak. Nikki nepatří k žádné menšině, proto její případ nezajímá ani policii, ani tisk.

Policie případ označí jako lehké zranění a vůbec jej neřeší. Chce to až desítky tisíc sdílení na internetu, aby policisté zvedli zadky ze židle a začali něco dělat.

A teď může ještě někdo tvrdit, že britská police a média měří všem stejně. Ať někdo tvrdí, že být takto zbitý Pakistánec, že se to nedostane až do britského parlamentu. Vždyť to samé máme u nás. Politici se k rasovým útokům vyjadřují jen, když oběť není bílá. Jinak mlčí. Nebýt internetu, lidé vůbec neznají pravdu, kterou před nimi média zamlčují.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.