Některé věci do mikrovlnky nikdy nedávejte. Zničí spotřebič nebo vážně poraní vás

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 4391

Zničit mikrovlnnou troubu je velmi jednoduchá záležitost. Existuje totiž řada věcí, které do ní není radno dávat. Některé z nich během několika minut spolehlivě zničí spotřebič, jiné zase mohou vážně poranit vás.

...

I když je mikrovlnka už nějaký čas zcela běžnou součástí většiny domácností, stále se najde hodně lidí, kteří ji neumějí správně používat. A možná budete i vy překvapeni, kolika způsoby se jí dá uškodit. I například obyčejná kulička hroznového vína dokáže v mikrovlnce napáchat velkou paseku.

Co mikrovlnce škodí

Zničit mikrovlnku je skutečně jednodušší, než si možná dokážete představit. Jde to velice rychle.

Pozlacené a kovové nádobí do mikrovlnky nepatří

Do mikrovlnné trouby skutečně talíře se zlatým ornamentem nebo nerezové misky nepatří. Pokud je tam dáte, čeká vás pořádná a hlavně nepříjemná diskotéka. Spotřebič zareaguje i na sebemenší kovový proužek.

Ohřev vajíčka se nemusí vyplatit

Vajíčko a mikrovlnka je hodně výbušná kombinace, a to doslova. Nehrozí sice nějaké smrtelné nebezpečí, ale sranda to taky není. Tekutina v syrovém vajíčku se totiž teplem rychle mění v páru, čímž zvětšuje svůj objem. To samozřejmě skořápka nevydrží a exploduje. Pokud tedy nechcete strávit hodiny čištěním mikrovlnky, případně malovat kuchyň, raději to nezkoušejte.

Uvařit vajíčko v mikrovlnce sice jde, ale musíte dodržet některý z následujících postupů: Celé, nijak neošetřené vejce můžete vařit, pokud je kompletně ponořené ve vodě, například v misce. Nebo vajíčko rozklepněte do šálku vymazaného olejem či sádlem a propíchněte žloutek. Nebo si můžete pořídit speciální kalíšek na vaření v mikrovlnce.

Chcete si ohřát vodu na čaj? V mikrovlnce rozhodně ne!

Pokud vložíte do mikrovlnné trouby nádobu s čistou vodou a dáte ji ohřívat, tak se nic nestane. Ovšem pokud do nádoby s vodou poté, co ji vyjmete z mikrovlnky, přidáte čaj, zamícháte ji, nebo přilejete další, studenější tekutinu, tak vám voda doslova exploduje do obličeje! Voda se totiž zahřeje jen na povrhu (a zahřeje se i nádoba), ale zbytek tekutiny je vždy o něco chladnější, a tak vzniká na povrchu velké napětí.

Na plasty pozor

Existuje plastové nádobí určené do mikrovlnných trub, které žádný malér nezpůsobí. Pokud ale do mikrovlnky dáte plast, který není speciálně upravený pro použití v mikrovlnce, máte se na co těšit. Může totiž dojít až k tomu, že si budete muset koupit novou mikrovlnnou troubu – rozpuštěný plast z té staré už prostě nikdy nedostanete.

S mikrotenovým sáčkem opatrně

Ohřívat potraviny v mikrotenovém sáčku lze v mikrovlnce docela bez problémů. Je však dobré nechat sáček pootevřený, aby se v něm neutvářelo přebytečné množství páry. Pokud tedy naplníte mikrotenový sáček vodou a utěsníte jej, bude reagovat stejně jako výše zmíněné vajíčko.

Jak z chilli papriček udělat zbraň

Pokud chcete vědět, jak se cítí zločinec po zásahu pepřovým sprejem, zkuste v mikrovlnce ohřát chilli papričky. Kapsaicin, který papričky obsahují, se v mikrovlnné troubě velmi snadno vypařuje. Potom se může stát, že tento plyn po otevření dvířek způsobí neskutečné pálení očí, krku, a dokonce i skvrny na kůži připomínající popáleniny – jako pepřový sprej.

Bomba z hroznového vína

Pokud by vás někdy napadlo udělat si v mikrovlnce z hroznového vína rozinky, čekají vás hodně krušné chvilky. Hroznové víno se může rozletět na všechny strany a v krajním případě mikrovlnku i zničit.

Zdroj: 1

div style="width: 468px; margin:0 auto;">

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.