V Barceloně demonstrovalo tři čtvrtě milionu lidí za propuštění uvězněných politiků

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 7140

Stovky tisíc stoupenců katalánské nezávislosti obsadily v sobotu hlavní náměstí v Barceloně, kde požadovaly propuštění separatistických vůdců, kteří jsou ve vězení pro svou úlohu v zakázaném referendu o nezávislosti regionu.

...

Lidé na svém oblečení měli připnuté žluté stuhy. Zaplnili celou délku Avenue Marina, která vede od pláže až ke kostelu Sagrada Familia, kde pronesly řeč rodiny uvězněných vůdců.

Shromáždění svolaly dvě hlavní skupiny usilující o nezávislost pod heslem “Svobodu politickým vězňům.”

Protest má otestovat podporu, kterou hnutí za nezávislost má. Průzkum veřejného mínění z tohoto týdne ukázal, že strany usilující o nezávislost by měly získat ve volbách většinu.

Podle barcelonské policie se demonstrace účastnilo 750 000 lidí z celého Katalánska. Lidé nesli fotografie politiků, kteří jsou ve vězení, a mávali červeno-žlutými vlajkami. Také rozsvítili své telefony, které nesli jako pochodně.

“Vaše světlo dosáhlo až k nám do Bruselu, a posvítilo nám na cestu, kterou musíme dál jít,” vzkázal z bruselského vyhnanství odvolaný katalánský prezident Puigdemont.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.