Jak se zabíjejí prasata na jatkách aneb Co nám Roman Vaněk z Jídlo s.r.o. neukázal

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 15682

Roman Vaněk (Peklo na talíři) vydal první díl nového pořadu Jídlo s.r.o. V popisu se dozvíme, že v tomto pořadu obyvatelé Česka možná vůbec poprvé uvidí, co vlastně jíme. Po prvním dílu je však jasné, že vše v tomto pořadu rozhodně neuvidíme.

Tento díl nese název Vepřová porážka a autoři pořadu uvádí: "nechceme klouzat jen po povrchu, začínáme vepřovou porážkou. Ano, v tomto dílu poteče krev." Na povrchu však zůstali, neboť samotná porážka je i tentokrát divákům zcela skrytá, a to i přes upozornění "slabší povahy a vegetariáni nechť si dají panáka na kuráž."

V pořadu se dozvíme, že v Plané, kde byl pořad natáčen, se prasata zabíjejí tím nejšetrnějším možným způsobem. "V téhle komoře je uspí pomocí CO2. Mimochodem je tam zrcadlo, aby si prasátka myslela, že tam nejsou sama a neprožívala zbytečný stres, který by byl na kvalitě masa znát. Pak je spící pověsí na hák a od té doby se s nimi linka v podstatě nezastaví. Stejně jako se vyrábí auta, i přeměna živého prasete na šunku v balíčku je neuvěřitelně synchronizovaná."

Taky Vás zajímá, proč samotná porážka nebyla součástí pořadu, když jde o tak šetrný způsob? Zde se můžete podívat na video, jak taková šetrná, a tedy i "humánní" porážka probíhá.

Posuďte sami, jak šetrný je tento způsob zabíjení. Když si člověk připustí skutečnost, že jsou prasata velmi citlivá stvoření, která svou inteligencí vynikají i nad našimi oblíbenými psy, jde z toho skutečně mráz po zádech.

Australské organizaci Animals Australia se podařilo získat záběry z největších australských jatek, které se také holedbají humánní porážkou za pomoci CO2. Pakliže to v Česku vypadá jinak, velmi doufáme, že nám čeští provozovatelé poskytnou záběry z porážky, abychom lidem mohli zprostředkovat autentické záběry.

Zdroj: soucitne.cz

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.