Dýka v Tutanchamonově hrobce byla vyrobena z mimozemského materiálu

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 15728

Italští a egyptští výzkumní pracovníci při analýze dýky z Tutanchamonovy hrobky mluví o kovu z mimozemského meteoritu.

Dvě dýky, které našel Carter v Tutanchamonově hrobce, mají vrchní čepel ze železa mimozemského původu.

V roce 1925 archeolog Howard Carter našel v hrobce egyptského faraona Tutanchamona dvě dýky. Jedna z nich měla železnou čepel, zdobenou zlatou rukojeť s křišťálovou hlavičkou na konci s vyobrazením lilie a šakala. Šlo o vzácný objev železa z období starověkého Egypta (14. století před Kr.). Tavené železo bylo tehdy podle vědců velkou výjimkou, navíc ani po desítkách let od nalezení dýka není rezavá. Pomocí rentgenového fluorescenčního spektrometru se v něm zjistily příměsi vysokého obsahu niklu (téměř 11%) s trochou kobaltu, což není běžné složení.

To naznačuje "mimozemský původ".

Na Zemi se tento materiál mohl dostat pádem meteoritu, a tak vědci porovnávali složení známé dvacítky meteoritů, které padly v oblasti 2 000 km kolem egyptského pobřeží Rudého moře. V jednom z nich nazvaném Amun z dob Alexandra Velikého našli podobné příměsi jako v materiálu dýky.

Starověcí Egypťané dokonce věděli, že nejde o obyčejné železo. V textech kolem 13. století před Kr. se objevuje doslovně přeložena formulace "železo z nebe". Egyptolog Joyce Tyldesley z univerzity v Manchesteru potvrzuje známou vědomost, že starověcí Egypťané si obzvláště ctili nebeské objekty.

Navíc když spadly na Zemi, považovali je za "dar od bohů". Kromě materiálu dýky má v Tutanchamonově hrobce mimozemský původ i amulet v podobě posvátného SKARABEA na náhrdelníku vyrobeného z křemičitého skla, když meteorický kus skály padl do libyjské pouště a roztavil tam okolní písek.

Zdroj: hlavnepsravy.sk

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.