Záhadné trhliny ve Wyomingu. Předzvěst globální katastrofy?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 12526

V říjnu 2015 se na soukromém pozemku na jižním úpatí hor Big Horn Mountains ve státě Wyoming objevila náhle v zemi obrovská trhlina.

Délka trhliny, připomínající známý Velký Kaňon, je odhadována na 700 metrů, šířka i hloubka na 50 metrů, a stále se zvětšuje!

Horské pásmo Big Horn leží východně od yellowstonského supervulkánu.

 

Jak ukazují fotografie Randyho Beckera, tento úchvatný přírodní jev není žádná drobnost. Společnost Geologický přehled USA potvrzuje, že před vznikem trhliny, při něm ani poté v té oblasti nebylo žádné zemětřesení. Zdá se, že severoamerický kontinent se spíše trhá („stříhá“), nežli posunuje. (Posuny a sesuvy geologických mas způsobují zemětřesení, ale trhání („stříhání“) probíhá klidně.)

Místní lidé obhlížejí situaci, můžete porovnat velikost trhliny s lidskou postavou.

 

 

Není dosud známo, zda je to předzvěst „události“ očekávané od yellowstonského supervulkánu, který leží západně od tohoto místa. Podle dr. Stephena Ffolkese ze Společnosti profesionálních geologů „ je třeba tuto situaci bedlivě sledovat, vzhledem k obrovské velikosti supervulkánu a jeho schopnosti ovlivnit věci na stovky mil od své enormní podzemní magmatické komory.“

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.