Podivná věž, která „vyrostla“ na Měsíci, zaujala i odborníky z NASA

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 12720

Hypotéza, že na Měsíci jsou k vidění nejrůznější mimozemské stavby a artefakty, získala v minulých dnech na větší věrohodnosti.

Virtuální archeolog, který si říká MexicoGeek, objevil na měsíčním povrchu objekt, který rozhodně nemůže být dílem přírody. Na fotografiích Google Moon si všiml stavby zjevně umělého původu – věže, která je vysoká 5,6 km. Podle něj slouží (nebo sloužila) mimozemšťanům jako startovací rampa.

Tentokrát názor virtuálního archeologa zaujal i odborníky z vesmírné agentury NASA – a to opravdu nebývá zvykem. Noah Petro, který má na starosti kamery umístěné na lunární sondě Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), potvrdil, že objekt na snímku skutečně je. Je umístěn mezi krátery Rupes Liebig a Rimae Marsenius, konkrétně v kráteru Marsenius E. Jenže žádná věž to není… Iluzi vertikální stavby s vodorovnou plochou na vrcholu podle něj vytváří nevelký kráter, který vznikl na okraji Marsenia E, a stopa rozpadajících se kamenů na jeho okraji.

Petro si prohlédl fotografie oblasti ve větším rozlišení. A na nich žádná věž není – zmizela. Místo ní je tam naopak zřetelný malý kráter. Iluze vznikla proto, že Google Moon použil méně kvalitní snímky, které pořídila sonda Clementine v 90. letech minulého století.

Zdroj: procproto.cz

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.