Kdo udělal před 200 miliony let obří otisk nohy do skály?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 5861

Velký otisk obří nohy ve skále se nachází v Africe u hranic Svazijska a Jižní Afriky v provincii Mpumalanga.

Podle místních legend je starý 200 milionů let. Údajně ho tam zanechali pradávní obří obyvatelé Země.

Názory místní komunity na to, co vlastně stopa znamená, se různí. Podle jedněch je to stopa Goliáše, jiní říkají, že ji zde zanechal první člověk Adam. Místo je považováno za posvátné, vyzařuje prý lásku a mír a uznávají ho všechna místní kmenová náboženství.

Příběhy o dávných obřích obyvatelích Země jsou vlastní mnoha kulturám. Mayové, Aztékové i Inkové, stejně jako Řekové, Germáni nebo Indové mají ve svých bájích pradávné obry. Může být tedy stopa opravdu důkazem existence těchto bytostí? Těžko říct. Oficiální archeologové podobné spekulace odmítají jako nesmyslné, jiní otisk nohy odkazují do říše pareidolie, tedy hledání známých tvarů v náhodných přírodních seskupeních. Místní šaman však tvrdí, že otisk nohy zde zanechal obr, který běžel přes území pokryté lávovým popelem. Tak se otisk dostal do skály. Záleží na každém, zda uvěří vědcům, nebo šamanům.

Zdroj: extrastory.cz

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.