V NASA dodnes kroutí hlavou se záhadným UFO z roku 1981

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 8617

Bude tomu pomalu 25 let, kdy posádka amerického raketoplánu STS-48 natočila video, na kterém je zachyceno několik neidentifikovatelných létajících objektů.

Tento záznam je dosud předmětem mnoha spekulací a vědcům se stále nedaří zjistit, o jaké objekty vlastně šlo.

Video bylo natočeno během průletu nad horními vrstvami zemské atmosféry. Do záběru se najednou dostaly desítky objektů, které se pohybovaly velkou rychlostí a vykonávaly velmi zvláštní manévry. Video měli možnost prozkoumat vědci z celého světa, ale k hodnověrnému závěru nedospěli. Původně předpokládali, že jde o kousky ledu, které se volně pohybují v kosmickém prostoru. Jenže ty by letěly jedním směrem a v žádném případě by neměnily dráhu. Objevily se i velmi kuriózní hypotézy, například že jde o shuk červích děr, o čemž uvažoval profesor fyziky z univerzity v Nebrasce Jack Cusher.

Fyzik Mark J. Carlotto nedávno uvedl, že záhadné objekty z letu STS-48 považuje za jeden z nejzáhadnějších jevů. Zaujal ho především jejich diskovitý tvar a také neobvyklé manévrování. Usoudil ale, že jde o nějaký atmosférický jev, ke kterému došlo na Zemi.

Další odborník, novinář a historik James Oberg, se domnívá, že raketoplán ve skutečnosti prolétal shlukem ledových částic. Jenže jeho verzi vědecká komunita okamžitě odmítla s tím, že objekty letí vysokou rychlostí a jsou od lodě STS-48 hodně vzdálené. Ani kosmické smetí nepřipadá v úvahu, dráha jeho letu by také neměnila směr. Navíc, před 25 lety ho kolem Země nebylo zdaleka tolik jako dnes. Vědci se prozatím shodují na jediném: pro záhadný jev neexistuje seriózní vysvětlení.

Zdroj: procproto.cz

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.