Lidé nechápou. Číňané zažili šok: nad hlavou jim plulo město plné mrakodrapů

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 15273

Obyvatelé čínských měst Ťiang-si a Foshan viděli naprosto neuvěřitelnou věc.

Na obloze nad jejich hlavami se zničehonic zjevila silueta jakéhosi velkoměsta s výškovými budovami. Podivuhodný jev natočili mnozí na mobilní telefony a okamžitě umístili na internet. Úkaz vyděsil tisíce lidí a hned se začalo spekulovat, o co by vlastně mohlo jít. Podle jedné z hypotéz se náš svět protkl s paralelním vesmírem. Velké množství lidí se ale přiklánělo k názoru, že se stali svědky tzv. Projektu Blue Beam. Jde o konspirační teorii, podle které chce vláda USA a americká vesmírná agentura NASA manipulovat s naším myšlením. V jedné z etap tohoto projektu má být lidstvu nabídnuta neobvyklá světelná show v atmosféře, mj. laserová projekce holografických obrazů.

Vysvětlení čínské záhady je ale mnohem prozaičtější. Šlo o fata morgánu, což je optický jev, kdy díky teplotní inverzi vidíme obraz vzdáleného objektu zrcadlící se ve vzduchu. Nejčastěji bývá pozorován tzv. spodní odraz. Ten znají všichni řidiči, kteří občas v létě vídají nad rozpálenou silnicí vodní plochu. V daném případě šlo ale o svrchní odraz, při kterém se zrcadlí předměty vysoko nad obzorem, které jsou pro svou velkou vzdálenost jinak těžko pozorovatelné. Objekty mohou mít nejrůznější podobu a v tomto případě byly tedy k vidění mrakodrapy nějakého velkoměsta.

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.