Bermudský trojúhelník: Loď bez posádky se objevila 90 let poté, co se ztratila

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 33892

Zda je tento příběh skutečný nebo smyšlený, o tom se vedou dlouhé spekulace na Facebooku. Až se zapojí také forenzní jednotka, dejte vědět...

Kubánská pobřežní hlídka oznámila, že se parník SS Cotopaxi blíží k ostrovu. Nebylo na tom nic neobvyklého, kdyby nešlo pravděpodobně o loď, která zmizela v roce 1925 a stala se součástí legendy o Bermudském trojúhelníku.

Kubánské orgány tuto loď poprvé zahlédli 16. května v blízkosti zakázané vojenské zóny a po několika neúspěšných pokusech o komunikaci s posádkou se ji rozhodli prozkoumat prostřednictvím člunů.

Zjistili, že loď je bez posádky. Při detailním prozkoumávání lodi našli kapitánův deník, ovšem ani ten nepřinesl žádné zprávy o tom, co se s lodí a posádkou během 90 let po jejím ztracení dělo.

(ilustrační foto)

Podle kubánského experta Rodolfa Salvadora Cruze je nalezený kapitánský deník nedílnou součástí parníku Cotopaxi. V deníku jsou popsány události posádky, to, jak žili. Vše se zastaví 1.prosince 1925.

Posádka byla složena z 32 mužů pod velením kapitána WJ Meyera. Loď vezla 2340 tun uhlí.

Pro celý svět je velmi důležité zjistit, co se vlastně stalo, proto bude parník podroben velmi detailnímu pozorování a zkoumání, včetně nalezeného deníku.

 

Co je vlastně Bermudský trojúhelník?

Jde o volně definovanou oblast, která se rozkládá mezi Miami, Puerto Rico a Bermudami. V této oblasti již zmizelo mnoho lodí, ale také letadel. Kde je rozřešení této záhady?

Populární kultury to přičítají paranormálním jevům nebo činnostem mimozemských bytostí.

Přes popularitu a zároveň mnoho dohadů ohledně těchto jevů v blízkosti Bermudského trojúhelníku jsou stále mnozí vědci velmi skeptičtí a zmizení objektů přisuzují přírodním vlivům nebo lidským chybám.

Ovšem znovuobjevení SS Cotopaxi vyvolal velký zájem ve vědecké komunitě. Zjistíme něco nového?

Zdroj: pravda.ru

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.