Rover Curiosity našel na Marsu stehenní kost. NASA nesouhlasí

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 9025

Unikátní obrázek poslalo na Zemi vozítko Curiosity letos 14. srpna. Je na něm k vidění artefakt, který vypadá jako zvířecí stehenní kost. Snímek je natolik zajímavý, že vyvolal bouřlivou diskusi nejen mezi zastánci teorie dávného života na rudé planetě, ale i mezi skeptiky. Zvítězil samozřejmě střízlivý názor NASA – jde jen o kámen neobvyklého tvaru. „I když tento kousek skály vypadá skutečně jako stehenní kost, nejde o žádnou fosilii. Podivný kámen byl vystaven erozi nebo působení vody,“ uvedli zástupci NASA.

Podle NASA nejde o žádný důkaz existence života. „I kdyby se na Marsu život někdy v minulosti vyvinul, nikdy by se tu neobjevila velká zvířata, aby po nich zůstala takhle velká kost,“ uvádějí dále vědci z NASA. „V daném případě by šlo o jednoduché formy, jako jsou mikrobi. Na Marsu se nikdy nevyskytovalo takové množství kyslíku, které by podporovalo vznik složitějších organismů. Proto se na rudé planetě nemohou vyskytovat žádné velké zkameněliny,“ uvedl server Procproto

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.