„Drak“ zastřelený v Malajsii - zřejmě jen povedený hoax

dne . Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 9973

„Drak“ byl objevený v Peraku, lidé si jej fotili a sdíleli to na sociálních médiích. Uživatel Facebooku prohlašoval, že tento drak byl zastřelen a zabit.

Podle malajské stránky Hype.my uživatel řekl, že „byl drak zastřelen v domě poblíž durianového sadu poté, co jeho majitel uvědomil, že se mui ztrácejí králíci“.

Vlastník sadu prý spal v 2. podlaží, když ho vzbudil vřískot králíků a divné zvuky podobné tygrovi. Došel ke schodům a nakoukl, načež spatřil podivné zvíře s dvěma rohy a dlouhým knírem, sající jednoho králíka. Popadl pak pušku a vystřelil 8 nábojů, čímž zvíře složil k zemi. Když se ujistil, že je skutečně mrtvé, s šokem zjistil, že má doma bílého draka s huňatou králičí srstí. Reportérům řekl, že: Nemyslím si, že to je bílý drak. Extrémně mě překvapil, protože podle čínské víry drak příchozí do domu přináší štěstí. Neplánuje prodat žádnou část těla a hodlá jej uchovat pro návštěvníky.

Ovšem s největší pravděpodobností jedná o hoax. Stejné fotografie se objevily na Weibo post a tam příběh pro změnu tvrdil, že se drak objevil v Thajsku. Je jich ještě více a vyprávění se liší. Zde například "našli" stejného draka na dvorku za domem.

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.