Teslův ochranný štít: Vlastní Rusové obranu proti jaderným hlavicím?

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Kontroverzní realita Počet zobrazení:: 25384

Případný jaderný útok prý dokáže zastavit takzvaný Teslův štít.

Zatím ho prý ale umí vytvořit pouze Moskva. Předá potřebnou technologii Washingtonu, aby mohly velmoci společně vylámat zuby teroristům? Je existence takového štítu právě oním důvodem, kvůli kterému se Bush zoufale snaží vloudit do přízně prezidenta Putina?

Na obzoru se objevuje mohutný oslnivý záblesk. Záhy se vytváří obrovská svítící koule, která se neustále zvětšuje. Její průměr lze počítat na stovky metrů. Co se to vlastně děje? Právě vybuchla atomová bomba. Asi nikdo z nás se podobné hrůzy nechce dožít. Jedna z nejděsivějších nočních můr lidstva je však možná skutečně jen pouhým strašákem. Jaderný útok prý lze totiž bezpečně odvrátit.

V minulých číslech jsme již psali o tom, že bývalý Sovětský svaz v dobách studené války vyvinul supertajnou zbraň. Ta prostřednictvím skalárních vln přenáší na velké vzdálenosti elektromagnetický impulz. Podle amerického plukovníka ve výslužbě Thomase E. Beardena poslali moskevští vládci pomocí zmíněného systému ke dnu ponorku USS Tresher. V roce 986 pak prý vyvolali mrazivé počasí na Floridě, které přispělo ke zkáze raketoplánu Challenger. Bearden dále tvrdí, že Sověti svou novou technologií zničili také letadlo DC 8, které 12. prosince vzlétlo z americké vojenské základny Gender.

A jak vlastně tajná smrtící zbraň funguje?

Ohromné množství energie přenášené skalárními vlnami se v daném cíli vybíjí prudkým elektromagnetickým impulzem. Následné účinky mohou být různé. Specialni kmitání dokáže změnit směr větru nebo třeba vyřadit elektronické systémy protivníka. To však ale není zdaleka všechno. Skalární rezonance mohou být rovněž účinným obranným prostředkem. S jejich pomocí lze vytvořit takzvaný Teslův štít. Ten si umí poradit i s atomovými bombami.

Na začátku byl Tesla

Zbraně založené na principu skalárního vlnění SSSR údajně vyvinul především díky dokonalé práci svých špionů. Ti v roce 1939 ukradli v Salt Lake City plány speciálního vlnového zesilovače, a dokonce také jeden prototyp tohoto utajovaného zařízení. Podle dustupných informací vyšel při jeho konstrukci jistý T.H. Moray z poznatků známého vynálezce Nikoly Tesly.

Právě chorvatský rodák již počátkem 20. století úspěšně experimentoval s přenosem energie na dálku. Jeho systém nejlépe pracoval na kmitočtu 12 hertzů. Povrch Země a ionosféra přitom fungovaly jako desky kondenzátoru.

Později Tesla dokonce kontaktoval zástupce americké armády a nabízel jim k vojenskému využití takzvané paprsky smrti. Ti však jeho myšlenky zavrhli jako příliš odvážné. Možná, že svého rozhodnutí litovali, když se Teslových poznatků později zmocnili sovětští experti.

Rakety do šrotu!

Časy se však mění. Válečná sekera mezi USA a Ruskem je už dávno zakopána. Bývalí nepřátelé zjišťují, že v nelehkém boji proti novému společnému nepříteli - mezinárodnímu terorismu - musejí spojit všechny své síly. Možná ještě více než fanatici z hnutí Al-Kajda znepokojuje Američany vývoj atomových hlavic a raket dlouhého doletu v Íránu.

Tyto obavy však Moskva kupodivu nesdílí, naopak pomáhá Teheránu stavět jadernou elektrárnu v Búšáhru. Iránští vědci se tak mohou dostat i ktechnologii výroby jaderných bomb. Odkud ale pramení jistota kremelských vládců, že představitelé islámské republiky pak neohrozí také jejich říši? Podle Beardena je naprosto jasné, že Rusové již vlastní účinnou protizbranň. Jsou jí takzvané Teslovy štíty - zařízení, o němž zřejmě sní snad každý stát na světě. Před raketami nesoucími hroziví jaderné hlavice prý totiž poskytuje stoprocentní ochranu.

Obranný "pancíř" tvoří elektromagnetické pole ve tvaru polokoule, které je schopné chránit rozsáhlá území. Takzvané skalární interferometry přitom vysílají vlny potřebné k udržení tohoto "valu". Ten pak vyřadí z provozu elektronický systém jakékoliv rakety, která by jím pronikla, a tím znemožní explozi její nálože.

Nepřítel by však mohl atomovou bombu nechat explodovat ještě před vstupem do bezpečné zóny a spoléhat se na to, že soupeře zničí pronikavá radiace. Ale chyba lávky! Soustava tří Teslových štítů dokáže smrtící gama záření z podstatné části pohltit. Zbytek by pak už neměl být lidskému zdraví škodlivý.

Hra o čas

Vláda Spojených států má o převratnou technologii, kterou dosud s největší pravděpodobností vlastní jen Rusko, obrovský zájem. Hrozba mezinárodního terorismu však oba bývalé rivaly doslova nutí ke společnému postupu. USA přitom mají natolik silnou ekonomiku, že by na metodu výroby skalárních interferometrů jistě mohly přijít samy. Ztratily by ale to nejcennější, o co nyní v boji proti islámským fundamentalistům jde, a sice čas. Bývalý pracovník americké vojenské rozvědky Bearden má za to, že předpojatost a nedůvěra už nemá ve vztazích mezi velmocemi co dělat. Podle tohoto veterána studené války by Rusové měli Američanům tajemství Teslova štítu co nejdříve prozradit. "Dobrý plot dělá dobré sousedy," připomněl plukovník ve výslužbě známé přísloví v narážce na neocenitelný význam nového obranného valu.

Spolupráce mezi Moskvou a Washingtonem by měla zabránit dalším závodům ve zbrojení, které si ostatně USA ani Ruská federace s ohledem na finanční zátěž příliš nepřejí. (spíše právě naopak, pozn. OSUD.cz) Co když ale Bílý dům vlastní ještě daleko vyspělejší techniku, než jsou vysílače skalárních vln? Například portorický badatel Jorge Martin nevylučuje, že některé armádní složky Spojených států vyvíjejí nové zbraně za pomoci inteligentních mimozemských bytostí. Pak by ovšem na teroristy čekal ještě jeden, pravděpodobně nejsilnější protivník...

Zdroj: [1]

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.