Mystifikace? Astronauti z Challengeru jsou naživu

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Kontroverzní realita Počet zobrazení:: 16277

Když v lednu 1986 krátce po startu havaroval raketoplán Challenger, byl to šok.

Záběry exploze sledovaly v přímém přenosu milióny lidí po celém světě a jména sedmi členů posádky, kterými byli Francis R. Scobee (velitel), Gregory B. Jarvis, Ronald E. McNair, Ellison S. Onizuka, Judith A. Resnik, Michael J. Smith a učitelka Christa McAuliffe, se navždy zapsala do dějin kosmonautiky. Podle konspiračních teorií šlo ale jen o řízenou mystifikaci. 

O tom, že k tragédii došlo, není přitom pochyb. Odehrála se v přímém přenosu a byla pečlivě vyšetřována. S jedinou výjimkou – sedmičlenná posádka nezahynula, protože nebyla vůbec na palubě. Tvrdí to zastánci konspiračních teorií s tím, že šest astronautů stále žije, vedou normální život a ani se neskrývají před kamerami. Michael Smith a Francis Scobee figurují pod svými jmény, Ronald McNair a Ellison Onizuka vystupují jako svá dvojčata a obě ženy z posádky dnes působí jako profesorky na univerzitách Yale a Syracuse. O osudu sedmého astronauta není nic známo. V době letu bylo Gregorymu Jarvisovi 42 let, letos by mu bylo 71 a je docela dobře možné, že zemřel přirozenou smrtí.

Zůstává otázka: proč by se mělo inscenovat takhle monstrózní divadlo? I na to mají zastánci teorie spiknutí odpověď – ze stejných důvodů, proč byl spáchán atentát na prezidenta Kennedyho nebo teroristický útok na věže newyorského Světového obchodního centra. Případ Challenger pak srovnávají s další velkou mystifikací, jíž mělo být přistání Američanů na Měsíci. A připomínají také film „Kozoroh 1“ z roku 1978, kdy byli astronauti drženi celý rok na tajné vojenské základně a museli tu za pomoci nejlepší filmařské techniky točit fiktivní přistání na Marsu. Je na vás, co si o této konspirační teorii myslíte.

Zdroj: procproto.cz

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.