Jsou na Měsíci opravdu města? Neil Armstrong zmínil NASA, že vidí velmi zvláštní věci

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Kontroverzní realita Počet zobrazení:: 17227

Oficiální věda považuje Měsíc za mrtvý kamenný objekt a hlavně za zdroj cenných minerálů, vhodný leda tak pro start kosmických lodí do vzdálených hlubin vesmíru.

Jenže virtuální archeologové zmiňují, že na jeho povrchu existují města, záhadné obří mechanismy i mimozemské základny. A ptají se: Proč o tom lidstvo nemá nic vědět?

Podle příznivců konspiračních teorií je důkazů je víc než dost. Připomínají například tajný záznam rozhovoru řídicího střediska NASA s prvním mužem na Měsíci, ve kterém Neil Armstrong zmínil, že na měsíčním povrchu vidí velmi zvláštní věci.

Armstrong: Co to je? Kde se to tu vzalo? Zajímalo by mě, co to je…

NASA: Co se děje? Něco není v pořádku?

Armstrong: Jsou tu nějaké velké objekty, pane. Obrovské. Vypadají jako obří kosmické lodě. Jsou na druhé straně kráteru a pozorují nás…

Oficiální místa se k tomuto rozhovoru nikdy nevyjádřila. Na veřejnost ale postupně pronikaly informace, že místo, kde posádka Apolla 11 přistála, před ní obsadil už někdo jiný. A o nové návštěvníky zkrátka nestál…

Podobný zážitek popsali po návštěvě Měsíce i astronauté mise Apollo 17 Eugene Cernan a Harrison Schmitt. Konstruktér amerických raket Wernher von Braun po jejich návratu řekl: „Existují mimozemské síly, které jsou mnohem silnější, než jsme se až dosud domnívali. Nic víc k tomu ale nesmím sdělit.“

Jak známo, program Apollo byl v roce 1972 náhle ukončen a zájem o výzkum Měsíce ztratili nejen Američané, ale překvapivě i Sověti. Na našem souputníkovi není údajně nic zajímavého, co by stálo za průzkum lodí řízených lidmi. O co tady mohlo jít? O strach z paniky, která v USA nastala v říjnu 1938 po odvysílání rozhlasové dramatizace Války světů H. G. Wellse o invazi Marťanů? Vyděšení lidé tehdy vybíhali ze svých domovů v hrůze, že na Zemi opravu útočí mimozemšťané a dodnes jde o nejslavnější rozhlasovou hru všech dob. Takže příznivci konspiračních teorií tvrdí: Ano, informace o mimozemšťanech na Měsíci jsou přísně utajované právě z těchto důvodů. Nejde jen o to, že vesmírní sousedé existují, ale nemáme nic vědět ani o tom, že Měsíc funguje jako jejich základna.

Na konci října 2007 se ve Washingtonu konala tisková konference, na které promluvili bývalý zaměstnanec NASA Ken Johnston a přední ufolog Richard Hoagland. Oba tvrdili, že američtí astronauté na Měsíci objevili ruiny starobylých měst i artefakty, které svědčí o tom, že Měsíc obývala nebo možná dodnes obývá nějaká neznámá civilizace.

„Na konci 60. let jsem na vlastní oči viděl, že vedení NASA přikázalo začernit některé lunární snímky,“ řekl Johnston. „Když jsem se zeptal: Proč?, bylo mi řečeno, že je to proto, aby astronauté nebyli uváděni v omyl, protože nebe nad Měsícem je černé.“ Sám na originálních snímcích přitom viděl, že na lunárním obzoru se rýsuje množství zajímavých staveb.

Podle Richarda Hoaglanda jsou na Měsíci dokonce velmi kuriózní struktury, například skleněné věže a budovy připomínající rozpadlé mrakodrapy. „Jak americká NASA, tak Sověti nezávisle na sobě přiznali, že ve vesmíru nejsme sami,“ řekl Hoagland. „Na Měsíci jsou ruiny, které svědčí o existenci nějaké kultury, která byla vyspělejší, než je ta naše.“

Tisková konference k tomuto tématu se konala i v roce 1996. Také její účastníci tvrdili, že na Měsíci existují jakési stavby umělého původu. Na dotaz jednoho z novinářů, proč se tyto informace celou dobu tajily, přišla odpověď: „Před dvaceti lety nikdo neměl tušení, jak by lidé reagovali, kdyby se zveřejnilo, že na Měsíci někdo byl už před námi, anebo tam možná ještě je.“

Účastníci této konference připomněli také původně necenzurovanou knihu George Leonarda z roku 1970 nazvanou «Na našem Měsíc někdo je», kterou autor napsal na základě dokumentů a snímků, jež svého času unikly z NASA na veřejnost. Jenže celý náklad velmi záhy zmizel z pultů a předpokládá se, že byl skartován.

Přesto se dochovalo pár snímků měsíčního povrchu, které údajně ukazují, že na jeho povrchu není vše tak, jak se oficiálně tvrdí. Na fotografiích pořízených misemi Apollo 10 a Apollo 16 příznivci konspiračních teorií zcela zřetelně vidí věže, pyramidy, obelisky, silnice, mosty, viadukty i města, ukrytá pod kupolí. Stavby jsou zhotoveny z jakéhosi neznámého materiálu podobného křišťálu nebo sklu. Podle ufologů NASA už dávno zjistila, že tento «křišťál» svým složením připomíná spíš ocel, která ale v pozemských podmínkách nemá obdobu, ani co se kvality nebo trvanlivosti týče. Otázek je tedy velké množství. Například: Pokud tyto stavby opravdu existují, kdo je zhotovil a jsou vůbec ještě funkční? Opravdu Měsíc svého času sloužil jako sídlo nějaké mimozemské civilizace, která mohla mít své zájmy i na Zemi? Nebo byli naši předkové tak vyspělí, že se sem přesunuli, aby se vyhnuli hrozící globální katastrofě? Kdy se na Měsíc budou moci vypravit pozemští archeologové a vědci, aby vnesli do celé věci jasno?

Zdroj: [1][2]

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.