Strašně smrdutá stoka. Lež a nenávist. Národ je prý debilní. Místopředsedkyně ODS podpořila cenzuru Facebooku

Napsal Svět kolem nás dne . Kategorie Domácí Počet zobrazení:: 9413

Od 1. ledna v Německu platí zákon, který ukládá sociálním sítím mazat takzvané nenávistné projevy, takzvané fake news či „rasistické“ a „xenofobní“ příspěvky – a pokud by tak nečinily, ukládá vysoké pokuty (50 milionů eur). První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija v TV Barrandov řekla, že bychom o zavedení této věci měli uvažovat i u nás. „Pokud na tom bude nějaká shoda, že bychom i my tady s tím něco udělali, tak jsem jedině pro,“ řekla.

Podle poslance ČSSD Jaroslava Foldyny jde o zákon, který má znemožnit kritiku a diskusi. „Bez diskuse ale není demokracie a bez té není svoboda a prosperita. Paní Udženija si zřejmě myslí, že naši lidé jsou natolik debilní, že nedokážou vyhodnotit informace, a chce je jako nesvéprávné hlupáky vodit za ručičku. Chce jim přikazovat, co si mají myslet, na co se smějí dívat a o čem a jak si mají povídat. Já si o našich lidech naopak myslím, že mají svého rozumu dost a od politiků nepotřebují rozhodně další sekýrování a poučování. Myslím, že už ho je i tak až dost. Pro takový zákon nebudu nikdy hlasovat – i kdybych měl na to ve sněmovně zůstat sám. Je to návrat do totality. Přesně tak se chovaly nacismus a bolševismus. Bravo, kruh se začíná uzavírat! Těm, komu se podobný návrh líbí, bych rád připomněl, že Orwell své romány nepsal jako návod, ale jako varování,“ upozornil Jaroslav Foldyna.

„Po pravdě řečeno jsem spíše příznivce amerického přístupu ke svobodě slova než německého. My jsme bez toho mistři v zakazování všeho možného. Je ovšem pravda, že pohledem do sítí s hrůzou zjistíme, jak strašně smrdutá stoka silný proud našeho myšlení je. Viz pan poslanec Rozner,“ uvedl čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Zdroj: 1

Komentáře:

Loading...

Webový portál Svethostingu.info ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.